Forshaga – Mariestad

The following two tabs change content below.
En bettingnörd som har stort intresse för hockey. Har älskat betting under hela mitt liv. Hockeyn är det jag lever för. Mitt största fokus ligger på NHL och svensk ishockey.

Latest posts by Heden (see all)

Dela tips:

Löningsfredag och dessutom fredagsmatch i Forshaga där Mariestad kommer på besök. Denna matchen skulle spelats i slutet av december, men lyckades bli uppskjuten pågrund av isproblem. Nu är det dock dags igen och det är en riktigt viktig match för båda lagen. Det vankas dessutom kronmatch och lite publik i Forshaga denna kväll.

Forshaga har faktiskt hittat formen efter en ganska tung höstsäsong. Man har haft stora problem med sitt försvarsspel och sitt spel på bortaplan, men nu har man ny tränare och har dessutom verkat fått lite nytändning. Jag tror det stora problemet med förra coachen Peter Nordström var att han trodde att de var bäst i serien och där också kunde spela därefter, vilket inte funkade. Man körde full fart framåt medans då backar och målvakter fick lida av detta. Nu i starten av denna serie så har det gått riktigt bra. Man ligger faktiskt över strecket för tillfället och har skrapat ihop 11 poäng hittills och då har man dessutom en match mindre spelad än alla lag utom just dagens motståndare. Skulle man vinna idag så är det faktiskt så attman praktiskt taget har en chans att ta en av de två platsernasom skulle innebära kval uppåt. Den ambitionen är nog inte högsta prio för Forshaga, men chansen finns fortfarande där och då tror jag man krigar för det. Huvudsaken är att klubben klarar sig kvar och en poäng mot Mariestad gör att man drar ifrån de två sista platserna och dessutom gör det ju som sagt att man har chansen på kval uppåt. I den här serien har man hittills spelat tre hemmamatcher och det är också där man tagit sina tre vinster. Alla dessutom under ordinarie tid mot lag som på pappret är ett bättre lag än dem själva. Är det någonstans man ska kunna hota Mariestad så är det på hemmaplan. Laget man har är inte så dåligt som grundserien visar. Nu har man trots allt slagit två av topplagen efter jul och varför skulle man inte kunna göra det ännu en gång? Åtminstone ta en poäng.

Mariestad har haft ett litet mellanår. Det har inte gått som man velat och nu får man kriga om en plats till kvalet i denna serie istället. Nog för att det på något sätt är lite smartare med tanke på att man skulle varit utom chans i en alletta. Den här serien har man startat med fyra vinster på sex spelade matcher. Man kan vid vinst mot Forshaga ta sig upp på förstaplats, men det blir absolut ingen lätt match. Den här säsongen har man mötts två gånger redan och där båda lagen vunnit varsin match. Mariestad slog Forshaga på bortaplan med 4-3 och Forshaga vann i Mariestad med 3-2 efter att ha avgjort på övertid. Så visst känns oddsen lite skeva här. Mariestad har haft det ganska svårt mot värmlänningarna och nu har dessutom Forshaga fått formen och fått ordning på försvarsspelet. Mariestad är ett bättre lag på pappret, men man har samtidigt haft problem med målskyttet under hela säsongen. Jag tror det återigen blir en tight match och oddsen borde vara lite jämnare än vad dem ärmed tanke på Forshagas nytändning och pågrund av att de spelar på hemmaplan. Mariestad har haft problem på bortaplan och kan få det även denna match.

Oddsen är lite skeva här som sagt. Forshaga är starka hemma och har spelat jämnt med alla lag i sin borg. Mariestad är lite överskattade, men fortfarande bättre på pappret. Mitt spel denna afton kommer bliForshaga 1X till oddset 2.38 hos Unibet. Insatsen kommer att landa på 4 units denna gång.

  • Match: Forshaga – Mariestad
  • Speltips: Forshaga 1X
  • Odds: 2.38 @ Unibet
  • Insats: 4/10 units
  • Spelstopp: 23/1, 19.00

SpelbolagBonusLänk
Unibet2100 krSpela här!

Lämna ett svar