Frölunda – Växjö

The following two tabs change content below.
En bettingnörd som har stort intresse för hockey. Har älskat betting under hela mitt liv. Hockeyn är det jag lever för. Mitt största fokus ligger på NHL och svensk ishockey.

Latest posts by Heden (see all)

Dela tips:

Dags för hockeylördag. Full omgången i den svenska hockeyligan och ett toppmöte på menyn när tabelltvåan Frölunda möter femman Växjö. Växjö som spelade match fredagkväll och ska resa vidare till Göteborg från Växjö. Orkar Växjö ställa om och bryta Frölunda’s segersvit på tre raka matcher mot smålänningarna?

Frölunda har hittat spelet och formen. Allt vände efter den första Champions Hockey League semifinalen mot det finska topplaget Kärpät. En match som Frölunda vann med 4-2 på hemmaplan. Sen efter det har Frölunda vunnit matcher även i SHL då spelet innan gick lite knackigt. Laget besegrade Skellefteå och Linköping borta, och besegrade nu Luleå senast på hemmaplan med 4-1. Det har blivit tre raka segrar i ligan och Frölunda har återtagit andra platsen i den jämna tabellen. Laget har spelat trettionio omgångar och har sextiosex inspelade poäng. Men har hela fjorton poäng upp till serieledande Skellefteå och bara tre ner till trean Linköping.

Hemma i Scandinavium har spelet varit bra under hela säsongen. Frölunda har spelat nitton hemmamatcher och har tagit trettioåtta poäng på dessa matcher. Anmärkningsvärt är att Frölunda har tagit poäng i sexton av dessa nitton matcher. Det leder till att Frölunda är seriens sjätte bästa hemmalag. I Frölunda’s senaste hemmamatch besegrades Luleå med 4-1. Det var Frölunda’s andra raka hemmaseger och laget har tagit poäng i fyra av sina fem senaste hemmamatcher, varav tre segrar.

Växjö har trummat på bra och har vunnit många matcher den senaste tiden. Faktiskt fyra stycken av dom fem senaste. Med den formen är Växjö ett seriens formstarkaste lag, det andra för att vara exakt. Växjö spelade match så sent som igår, fredag. Då mötte laget Brynäs på hemmaplan. En match där Växjö var det klart sämre laget i både den första och andra perioden. Brynäs stressade Växjö över hela banan och det var mest bara tillfälligheter att Växjö återtog ledning i slutakten av den andra perioden. I den tredje kom även 2-2 från Brynäs men när Växjö satte 3-2 orkade inte Brynäs kvittera för tredje gång, trots bra tryck med utplockad målvakt. Det slutade istället med att Växjö satte 4-2 i öppen målbur. Med Växjö’s starka form har laget hakat på striden om dom absolut topplatserna. Laget har efter fyrtio omgångar tagit sextiofyra poäng och ligger på en femte plats. Det är bara två poäng upp till tvåan och trean men bara tre poäng ner till sjuan Färjestad.

Bortaspelet har varit okey sett över säsongen. Växjö har tagit på nitton bortamatcher tjugotre poäng och det gör Växjö till seriens sjätte bästa bortalag. Växjö föll i sin senaste bortamatch, då mot Luleå med 3-1. Annars har det blivit tre segrar och två förluster på sina fem senaste bortamatcher. Dags för säsongens fjärde möte. I dom tre tidigare fighterna har det slutat med tre segrar för Frölunda och noll för Växjö. Den första matchen vann Frölunda med 2-1 på bortaplan. I den andra blev det jämt och Frölunda vann med 3-2 efter straffar. I den senaste matchen vann Frölunda med 2-1 efter förlängning. Det har blivit jämna matcher men där Frölunda har vägt lite för mycket. Lagens fem senaste möten i Scandinavium har resulterat i fyra segrar för Frölunda och en för Växjö.

Seriens sjätte bästa hemmalag mot seriens sjätte bästa hemmalag.
Jag ser flera faktorer på att Frölunda ska avgå med seger i matchen. Detta på grund av det spel Frölunda har visat upp den senaste tiden. Laget har gjort fem grymma matcher på raken och har klättrat upp på andra platsen igen. (inräknat CHL) Däremot såg Växjö’s spel ut under gårdagsmatchen allt annat än bra ut. Spelarna var stillastående och fick aldrig till något etablerat spel mot Brynäs och lagets powerplay är katastrofalt iskallt för stunden. Frölunda är ett starkt hemmalag som har en sagolik hemmapublik som stöder sina spelare. Medan Växjö har varit okey på bortaplan men inte mer än så. Sist Växjö fick chansen att spela back to back föll laget och kunde inte leva upp till segern dagen innan. Det tror jag inte laget gör idag heller mot ett nästintill friskt Frölunda och ett Frölunda som har besegrat Växjö i säsongens samtliga möten.

Mitt spel blir Frölunda som segrare till 2,10 hos Nordicbet.

  • Match: Frölunda – Växjö
  • Speltips: Frölunda (1)
  • Odds: 2,10 @ Nordicbet
  • Insats: 2,5/5 units
  • Spelstopp: 24/1, 18:30

SpelbolagBonusLänk
Nordicbet1500 krSpela här!

Lämna ett svar