Liverpool – Man City

The following two tabs change content below.
En allätare med väldigt stort intresse för idrott och betting. Har rekat och skrivit texter under flertalet år. Fotboll och innebandy är det som intresserar mig mest.

Latest posts by Puyol (see all)

Dela tips:

Vi beger oss till den röda delen av Merseyside där Liverpool tar emot Manchester City på Anfield.

Liverpool trillade ur Europa League under torsdagkvällen där turkiska Besiktas blev numret större över två omgångar via straffsparkar. Hemmalaget har nu gått 10 Premier League-matcher i följd utan förlust där 7 av dessa har vunnits, och inför veckans cupmatch hade man gått hela 18 tävlingsmatcher utan förlust under ordinarie speltid. Brendan Rodgers kan fortsätta koncentrera sig på att skapa häng på närmsta Champions League-plats. Med både Sterling och Sturridge tillgängliga framåt har man återigen hittat farten i anfallsspelet. Men, i första hand är det försvarsspelet som har stabiliserats avsevärt där det är noterbart att man har lyckats hålla nollan intakt i 5 av sina 6 senaste ligamatcher.

Manchester City kommer likt motståndet från ett misslyckat Europa-äventyr där den inledande akten mot Barcelona förlorades på hemmaplan med 2-1. I ligaspelet lyckades man ta in två poäng på Chelsea i toppen under föregående ligaomgång, något som har minskat gapet till totalt 5 poäng. Att jämföra med veckans Champions League-match återfår man nu Yaya Touré på det centrala mittfältet, spelmotorn har dock inte övertygat under fjolåret då han var briljant och det är noterbart att procenten på antalet förlorade matcher med ivorianen i elvan är nästintill identisk. Jag tycker nog att City har varit förhållandevis ojämnt i sina prestationer sedan årsskiftet där man inte har lyckats vinna mer än 2 av sina 7 senaste tävlingsmatcher mot engelskt motstånd. Man var inte 3 bollar bättre än Stoke (4-1) och Newcastle (5-0) såg ut att ha gett upp innan matchen ens hade börjat – den karaktären kommer dagens motståndare inte visa upp.

När lagen möttes här i fjol så var det en ren seriefinal. Förutsättningarna skiljer sig avsevärt nu, men jag tror återigen att hemmalaget kan ha dugliga möjligheter till att behålla kontakten till topp-4. Liverpool har varit stabilt och Liverpool står för jämnhet i sina prestationer där man ger bort relativt lite på chans där två dagars kortare vila, även om ett antal spelare ställdes över alternativt inte spelade hela matchen, är det som borde gå emot hemmalaget allra främst. Jag är däremot inte övertygad om det Man City, som inte har vunnit här på Anfield sedan 2003, står för i nuläget där jag ändå skulle tro att deras självbild kan ha skadats mer efter det som presterades i veckan. I de något större matcherna har man inte kunnat visa upp en helgjuten insats över hela banan där ett par nyckelspelare, exempelvis Vincent Kompany i mittlåset har varit direkt kall, inte har kommit upp i önskad nivå. Med det hemmalaget visar upp just nu, där man agerar med trygghet i sitt grundspel, så tror jag inte att man är lika beroende av individuella prestationer.

Medelinsatsen testas på Liverpool som segrare men med insatsen åter om det skulle sluta oavgjort.

  • Match: Liverpool – Manchester City
  • Spel: Liverpool (pengarna tillbaka vid oavgjort)
  • Odds: 2,23 @ Unibet
  • Units: 5/10
  • Spelstopp: 13.00 1/3

SpelbolagBonusLänk
Unibet2100 krSpela här!

Lämna ett svar