Sundsvall – Pantern

The following two tabs change content below.
En bettingnörd som har stort intresse för hockey. Har älskat betting under hela mitt liv. Hockeyn är det jag lever för. Mitt största fokus ligger på NHL och svensk ishockey.

Latest posts by Heden (see all)

Dela tips:

Idag är det dags för den första matchen i kvalserien till hockeyallsvenskan nästa säsong. De två lag som haft en dryg månads vila kommer möta varandra i den första matchen och då pratar jag såklart om Sundsvall och Pantern.

Sundsvall har vunnit både grundserien och den norra allettan den här säsongen. Man går in till den här kvalserien med ett mål och det är att ta sig tillbaka till allsvenskan. Med det laget man har ska man också klara det och jag skulle bli väldigt förvånad ifall man misslyckas. Årets säsong har varit helgrym för Sundsvall som hittills inte förlorat en enda match under ordinarie tid, vilket visar lite hur bra man är. I allettan fick man självklart lite mer motstånd, men det spelade ingen roll då man avfärdade de övriga lagen relativt enkelt. Nu blir det ännu tuffare motstånd såklart, men med den truppen man besitter så ska detta inte vara något problem att knipa en av de fyra platserna. Redan innan säsongen pratade jag upp dem som hockeyettans namnkunnigaste och bästa lag. Det var ett påstående som också visade sig vara ganska rätt. Under säsongen har man dessutom förstärkt truppen med rutinerade herrar som Jonathan Hedström, Johan Svedberg och även unge Victor Öhman som definitivt hör till en av de bättre i laget. Med tanke på att man vann den norra allettan så har man fått gått spellediga i en dryg månad och det kan vara en nackdel. Man spelade dock en träningsmatch mot Timrå för en vecka sedan som lite omväxling i träningen. Å andra sidan så bör inte matchovanan spela någon roll då Pantern sitter i exakt samma sits.

Pantern är hockeyettans stora överraskning denna säsong. Man tog sig till allettan genom en andraplats i den södra grundserien och redan där så var det en liten skräll att man gjorde så bra ifrån sig. Väl i allettan så var det inget snack om vilket lag som var bäst och Pantern tystade många och vann den södra allettan med marginal. Däremot så gjorde man en ganska svag avslutning och ingenting funkade som det gjort tidigare under säsongen. Målvakten Viktor Andrén har kanske varit säsongens bästa målvakt på den här nivån och han måste hålla samma höga nivå ikväll som han gjort tidigare om det ska bli några poäng idag. Jag tror det här med att man gick ner sig lite de sista matcherna kanske kan sitta i. Självförtroendet är bra hos spelarna, men man har förmodligen inte alls samma flow och flyt som man hade under den tidiga delen av allettan. Dessutom är man betydligt mer sårbara på bortaplan om man ska jämföra hur spelet varit hemma på Kirseberg. Laget bussade upp på onsdagen och kommer ha en väldigt lång resa i benen även fast det kanske inte spelar någon större roll med tanke på att man också var uppe kvällen innan. Pantern är bra och kan ta sig hela vägen. Det är verkligen vidöppet i kvalserien, men den första matchen tror jag inte man räcker till emot stora starka Sundsvall. Rutinen är viktig här och där är det klar fördel Sundsvall.

Sundsvall är det mest kompletta laget av lagen från hockeyettan och man besitter en defensiv som håller högre klass än där man spelar nu. Mitt spel blir alltså Sundsvallatt vinna under ordinarie tid till oddset 1.80 hos betsson. Insatsen kommer att landa på 6 units.

  • Match: Sundsvall – Pantern
  • Speltips: Sundsvall (1)
  • Odds: 1.80 @ betsson
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 12/3, 19.00

SpelbolagBonusLänk
betsson1100 krSpela här!

Lämna ett svar