Mora inledde säsongen överraskande och positivt. Formen har dock dalat allt eftersom och förståeligt har det resulterat i att laget numera befinner sig i nedre halvan av tabellen. Nu finner vi först Mora på en elfte plats i Hockeyallsvenskan med fyrtiotre poäng efter trettioen spelade matcher. Laget har fem poäng upp till playoff och sex poäng ner till kvalplats. Mora förlorade för fjärde gången på raken när laget gästade AIK på Hovet och fick åka hem tomhänta med en klar 4-2 förlust. En stark bidragande orsak till att Mora inte vinner matcher är offensiven. Trots att laget har släppt in näst minst mål i serien (74) har laget också gjort oerhört få. Med ynka sjuttiosex mål framåt är det bara jumbon och motståndarna Sundsvall som är sämre, samt nykomlingen Pantern och Timrå.

Till skillnad från Mora fick Sundsvall bryta en negativ trend och istället vinna för en gång skull. Laget skrällde och besegrade Västerås efter straffar på bortaplan. Segern bröt en förlustsvit på sju raka matcher. En livsviktig seger för nykomlingarna och laget tappade i alla fall inte mark till lagen ovanför. För som sagt ligger Sundsvall sist i Hockeyallsvenskan med trettioen poäng efter trettiotvå matcher. Laget har hela elva poäng upp till säker mark och sjutton poäng upp till playoff-plats. Orsaken stavas till stor del målskyttet. Med endast sextioåtta gjorda mål under säsongens gång är det överlägset sämst i serien och ger ett snitt på bara 2,15 mål framåt per match.

Mitt spel blir under 5,0 mål till 1,93 hos Unibet.

  • Match: Mora – Sundsvall
  • Speltips: Under 5,0 mål
  • Odds: 1,93 @ Unibet
  • Insats: 2/5 units
  • Spelstopp: 21/12, 19:00

SpelbolagBonusLänk
Unibet2100 krSpela här!