Newcastle – Aston Villa

The following two tabs change content below.
En allätare med väldigt stort intresse för idrott och betting. Har rekat och skrivit texter under flertalet år. Fotboll och innebandy är det som intresserar mig mest.

Latest posts by Puyol (see all)

Dela tips:

Söndagen levererar ytterligare ett par matcher med Premier League-fotboll där vi inleder med spel i norr med St. James’ som spelplats. Newcastle och Aston Villa drabbar samman i ett inte alltför formstarkt möte inför avspark. Det ena laget borde besitta en något högre grundkapacitet men med tanke på vilka enorma svårigheter man har framför motståndarnas mål så borde gästerna ha bättre poängchanser än så här. Halvgarderingen spelas.

Newcastle placerar sig alltjämt i den övre halvan av tabellen, mycket tack vare en riktigt fin inledning där man skuggade positionerna kring Europa-platserna efter att ha varit ett av ligans formstarkaste lag från november till december. ”Magpies” har dock gått riktigt tungt sedan årsskiftet där supportrarna inte har haft alltför mycket att hurra över, nu med endast en seger över de 8 senaste ligamatcherna. Den svidande 0-3 förlusten i Tyne Wear-derbyt mot Sunderland har nu följts upp med ytterligare ett par tunga smällar via storförluster mot både Chelsea och nu senast hemma mot Tottenham där siffrorna skrevs till 0-4 efter en riktigt svag prestation. De hängivna anhängarna på St. James’ är inte alltför nöjda över försäljningen av Yohan Cabaye till Paris medan man har varit något skadedrabbat, och även om ett par spelare kan vara tillbaka i elvan nu så har man alltjämt ett par detaljer att slipa på. Framförallt målskyttet där man har varit riktigt tunna framåt den senaste tiden. Hemmalaget saknar långtidsskadade Gabriel Obertan och Ryan Taylor sedan tidigare, inga avbräck, däremot har man alltjämt frågetecken på Fabricio Coloccini och Chieck Tiote. Positivt dock att den främste målgöraren, Loic Remy, återvänder efter avstängning.

Aston Villa har haft det kämpigt även dem där man har svårt att hitta någon större kontinuitet i poängproduktionen, även här med svårigheter framför motståndarnas mål. Förlusten mot West Ham (0-2) var resultatet av ytterligare en svag insats på hemmabanan vilket följdes upp med en mållös drabbning mot Cardiff där ”The Villans” ändå spelade hyggligt med en jätteräddning från en fullpoängare i slutminuterna. Man står på 28 inspelade poäng inför dagens omgång och med ett avstånd på 4 poäng ner till nedflyttningsstrecket har man ändå slagläge till att skapa lite distans nedåt där samtliga av de 6 (av totalt 7) lagen man har bakom sig i tabellen, som var i spel under lördagen, misslyckades med att vinna. Man ser även utan att trivas avsevärt mycket bättre utanför Villa Park där man har plockat poäng i 9 av 13 bortamatcher under den pågående ligasäsongen. Bortalaget är relativt förskonat från skador i nuläget där endast Chris Herd räknas bort. Sedan tidigare stryker vi Libor Kozak, Jores Okore och Charles N’Zogbia som är långtidsskadade.

Jag är något skeptisk till storleken på hemmalagets favoritskap. Villa presterar bättre på bortaplan där man har ett mer vägvinnande spel via sina omställningar. Newcastle har, utöver svårigheter med att hitta segrarna i dagsläget, enorma problem med skyttet där man nu har nollats i 7 av sina 8 senaste ligamatcher, närmare bestämt över 370 minuter utan ett mål framåt här hemma på St. James’. Ett facit som inte går i hand med oddset på hemmalaget. Medelinsatsen spelas på Aston Villa med ett +0,5 asian handicap, vilket är detsamma som en halvgardering/dubbelchans.

  • Match: Newcastle – Aston Villa
  • Spel: Aston Villa +0,5
  • Odds: 1,875 @ bet365
  • Insats: medel
  • Spelstopp: 14.30 23/2

SpelbolagBonusLänk
Bet36521250 krSpela här!

Lämna ett svar