Granlo – Dalen

The following two tabs change content below.
En allätare med väldigt stort intresse för idrott och betting. Har rekat och skrivit texter under flertalet år. Fotboll och innebandy är det som intresserar mig mest.

Latest posts by Puyol (see all)

Dela tips:

Grundserien börjar närma sig slut där den Svenska Superligan går in i ett avgörande skede. Ett antal lag har alltjämt några placeringar i tabellen att slåss för och två av dessa gäng hittar vi här i Sundsvalls sporthall. Granlo ska ta sig an Dalen där något som började med ett rejält avslag har blivit till spel på motståndarlaget. Det här borde bli jämnare än vad siffrorna står på i nuläget.

Granlo stod för en lysande säsong ifjol när man som nykomling tog sig till slutspel för att sedan pressa de senaste årens stora dominanter, Storvreta, till en femte och direkt avgörande kvartsfinal. Att sluta bland de 8 främsta var däremot inte någon sensation i och med att hemvändarna och landslagsmännen, Johan Samuelsson och Robin Nilsberth, hämtades in från kvällens motstånd. Läget i tabellen är dock inte en fullt så lika trevlig i dagsläget där man placerar sig under slutspelsstrecket med 9 poäng kvar att spela om. En bidragande orsak till det är det sviktande hemmaspelet, att jämföra med fjolåret där man var grundseriens främsta hemmalag, med inte mer än 4 fullpoängare på 11 försök under den här säsongen. Den skrala trenden sedan årsskiftet där man endast har vunnit en match (bottenlaget Caperiotäby) över 7 omgångar blev för mycket, ledningen agerade och huvudtränaren Thomas Eriksson fick tacka för sig. Det skiftet började dock väl när man åtminstone fick med sig en poäng mot tidigare nämnda Storvreta i den senaste omgången. Hos hemmalaget stryks Patrik Fransson sedan tidigare, ordinarie trupp i övrigt.

Dalen har nu stått som SM-finalister och silvermedaljörer i de två senaste finalerna (förluster mot Storvreta och Falun) men har nu tvingats sänka sina ambitioner avsevärt med ett prekärt läge i tabellen. Även om man alltjämt har en minimal chans på slutspelet så är man desto mer inblandat i nedflyttningsstriden där man befinner sig på positionen strax ovanför strecket. En väldigt rimlig förklaring till detta är att man har tappat en hel drös av kompetenta spelare att jämföra finalen 2012. Stora delar av truppen har även, olägligt nog till denna avslutning, drabbats av magsjuka även om man har återhämtat sig nu. Positivt resultat senast där en viktig fullpoängare prickades in i mötet mot ett svårspelat Linköping. Bortalaget saknar korsbandsskadade Milan Tomasik samt Pontus Ericsson sedan tidigare, utöver det ska samtliga pjäser vara tillgängliga för spel.

Med gårdagens resultat att gå på står det nu klart att Granlo behöver 2 till 3 poäng för att gå upp på slutspelsplats medan Dalen i princip säkrar kontraktet via en poäng. Jag är något tveksam till det stora favoritskapet på hemmalaget där jag anser att gästerna borde ha något större chanser till poängen. I grunden ska det inte vara mycket till kvalitet som skiljer de båda lagen åt och jag anser inte att bortalaget, nödvändigtvis, behöver stå för en prestation utöver det vanliga för att åtminstone få med sig en poäng norrut. Ett Dalen som har haft svårt utanför Umeå (endast poäng i 3 av 11 bortamatcher) har stått för relativt bra insatser på slutet med hedersamma förluster mot både Pixbo och Helsingborg som visar på att man kan vara på rätt spår inför avslutningen. Granlo har, under ordinarie speltid, endast vunnit en av sina 7 senaste hemmamatcher där de gästande lagen ser ut att kunna anpassa sig alltmer till det svårspelade underlaget i hallen. Man är inte det monstret man var ifjol på hemmabanan där jag har svårt att förstå varför favoriten ger 1,4-1,5 ggr.

  • Match: Granlo – Dalen
  • Spel: Dalen dubbelchans
  • Odds: 2,70 @ Svenska Spel
  • Units: 2/10
  • Spelstopp: 19.00 27/2

SpelbolagBonusLänk
0 krSpela här!

Lämna ett svar