IFK Göteborg – Sirius

The following two tabs change content below.
En allätare med väldigt stort intresse för idrott och betting. Har rekat och skrivit texter under flertalet år. Fotboll och innebandy är det som intresserar mig mest.

Latest posts by Puyol (see all)

Dela tips:

Dags för Svenska Cupens slutspel när kvartsfinalerna inleds under kommande helg. Tre av fyra matcher känns hyfsat avgjorda redan på förhand, och detta är en av dessa. Hemmalaget är stora favoriter och finner inte något värde i ett vinnarspel här, utan ställer in siktet på ett målspel.

De tre första Svenska Cupen-omgångarna är avverkade och helgerna passerade med en väldig fart. Det är alltså redan dags för kvartsfinalerna som blir ett genrep inför den allsvenska premiären. Sirius är ett av två lag från Superettan som lyckades med bedriften att skrälla och ta sig till turneringens slutspel (GAIS är det andra laget). Trots att man faktiskt vann alla tre gruppspelsmatcher, som var emot Djurgården (2-1), Halmstad (2-1) och Assyriska (2-0), hamnade man inte bland de fyra bästa gruppettorna, utan får istället spela på bortaplan mot IFK Göteborg. Även om man nu bevisat att man är ett ovanligt bra nykomlingslag och kommer kriga om placeringar uppe i Superettans topp, ska man inte ha någon chans att ställa till med ytterligare en skräll i denna turnering.

Däremot tror jag att man har goda chanser att hitta nätet bakom hemmamålvakten John Alvbåge. Man har en väldigt fin svit med över 30 raka tävlingsmatcher utan förlust, så inga tvivel om att man inte kommer till Västkusten med stort självförtroende och gott hopp om avancemang. Man har i matcherna mot de andra allsvenska lagen visat att den offensiva kvalitén är god och framförallt har anfallaren Joakim Runnemo imponerat, stod bland annat för ett ordentligt drömmål i 2-1-segern mot Djurgården.

Göteborg gjorde inte fansen besvikna utan levererade tre fina insatser i gruppspelet. Endast segrar och dessutom en målskillnad som var imponerande. Lagen som besegrades var Värnamo (2-0), Hudiksvall (10-0) och Sundsvall (4-2) vilket resulterade i +14. Trots att Tobias Hysén inte längre finns med i laget har man här bevisat att offensiven fungerade väldigt bra trots det avbräcket. Det ska då heller inte vara några problem att göra några baljor på Sirius hemma på Gamla Ullevi.

Den senaste matchen man spelade var mot Sundsvall vilket var en gruppfinal om vilka som skulle avancera. Försvarsspelet var dessvärre ingenting som lovade speciellt gott med tanke på det faktum att redan före pausvilan hade Giffarna hittat in i mål två gånger. Jag tror som sagt inte det blir några problem för hemmalaget att kvalificera sig för en semifinal i slutändan, men att Alvbåge får kapitulera minst en gång håller jag som väldigt troligt. Gästerna kommer med ett extremt goda resultat i ryggen och kommer definitivt sätta Bjärsmyr och övriga hemmaförsvarare på stort prov. Det finns tillräckligt med duktiga offensiva pjäser hos Sirius för att det ska kännas övertygande.

Spelar på att båda lagen gör mål på Gamla Ullevi här under söndagseftermiddagen. På Bet365 hittar vi marknadens högsta odds för detta objekt, och insatsen är strax under medel.

  • Match: IFK Göteborg – IK Sirius FK
  • Spel: Båda lagen gör mål
  • Insats: 3/10 units
  • Odds: 1,80 @ bet365
  • Spelstopp: 23/3, 15:00

SpelbolagBonusLänk
Bet36521250 krSpela här!

Lämna ett svar