Paris SG – Chelsea

The following two tabs change content below.
En allätare med väldigt stort intresse för idrott och betting. Har rekat och skrivit texter under flertalet år. Fotboll och innebandy är det som intresserar mig mest.

Latest posts by Puyol (see all)

Dela tips:

Tisdagens matcher är avklarade därför hoppar vi vidare till de övriga två kvartsfinalerna, här med spel i Paris och på Parc des Princes. Två rejäla miljardsatsningar gör upp där PSG ska ta sig an Chelsea i en av de, på förhand, mest luriga kvartsfinalerna.

PSG går mot ytterligare en stark säsong där denna satsning och projekt börjar ge frukt. Man går mot ännu en ligatitel (13 poäng upp på Monaco med 7 omgångar kvar) och man har upprepat fjolårets plats i den här turneringen där man återigen har avancerat till en kvartsfinal. Bayer Leverkusen skickades ut utan större problem i åttondelen och däremellan har man 7 fullpoängare i följd i ligaspelet, senast borta mot Nice, och i 6 av dessa matcher har man även hållit nollan. Hemmalaget har varken skador eller avstängningar i en trupp som därmed är intakt.

Chelsea, europeiska cupmästare två säsonger i följd, hade ett mindre grepp om ligatiteln där man länge var urstarkt och svårslaget från årsskiftet och framåt. Stabil insats över 180 minuter när turkiska Galatasaray slogs ut i föregående omgång, dock mindre bra resultat på slutet efter bortaförluster mot både Crystal Palace och Aston Villa vilket har medfört att man har tappat initiativet i toppen. Möjligt att en del tankar vilade på det här mötet och man har alltjämt en tillräckligt bred och jämn trupp för att kunna hävda sig på båda fronterna. Bortalaget kommer till spel utan Nemanja Matic och Mohamed Salah som är ”cup-tied” efter att deltagit i den här turneringen med andra lag (Benfica respektive Basel) under gruppspelet. Även stora frågetecken på Samuel Eto’o och hans eventuella medverkan.

Det här får på förhand ses som den mest öppna kvarten med en mer oviss utgång mellan två lag med bra balans och trygghet i grundspelet. Den största skillnaden är nog de individuella kvaliteterna hos exempelvis Zlatan Ibrahimovic att jämföra med att Chelsea inte har fått igång någon av sina pjäser i ”nr. 9-rollen”. Jag vill nog ändå lyfta fram bortalaget som ett mer troligt lag, dvs min favorit om än med knapp marginal, för den ena semin där jag anser att man har kunnandet till att få med sig ett bra resultat hem till London.

Jag har väldigt svårt att se PSG blåsa motståndet av banan där jag är något skeptisk till storleken på hemmalagets favoritskap. Till skillnad från det franska miljardbygget har Chelsea testats fullt ut sedan säsongen startade medan det här är ett steg uppåt i kvalitet på motstånd för PSG:s del sett till vad man brukar drabba samman med i serielunken. José Mourinho och hans manskap har allt som oftast hittat de taktiska dragen för att låsa tillställningarna och stänga ner sina mer kvalificerade motståndare och det är kanske ingen större slump att man har klarat av att nolla de bådaManchester-lagen (City och United) samt Arsenal utanför Stamford Bridge under säsongens gång. Förväntar mig en jämn, tät och chansfattig tillställning där jag gillar det ena lagets möjligheter till att undvika förlust i den första ronden. Testar en insats strax under medel på Chelsea med ett asian handicap på +0,5, vilket är detsamma som en halvgardering på bortalaget.

  • Match: Paris SG – Chelsea
  • Spel: Chelsea Över 0,5 mål
  • Odds: 1,90 @ Bet365
  • Units: 4/10
  • Spelstopp: 20.45 2/4

SpelbolagBonusLänk
Bet36521250 krSpela här!

Lämna ett svar