Öster – Assyriska

The following two tabs change content below.
En allätare med väldigt stort intresse för idrott och betting. Har rekat och skrivit texter under flertalet år. Fotboll och innebandy är det som intresserar mig mest.

Latest posts by Puyol (see all)

Dela tips:

Öster vann sin premiär på bortaplan med 4-1 medan Assyriska kommer hit ruskigt revanschsugna efter att de föll tungt hemma med 0-1 efter mål på tilläggstid. Nu ska de drabba samman i en härlig fredagsmatch på Myresjöhus Arena. Jag tar väljer att spela Öster -1 (Asian handicap) till 1.90.

Öster är tippade att kämpa om uppflyttningsplatserna i årets Superettan och efter att ha sett deras premiär så förstår jag dem som tror det. Man hade en tydlig spelidé och det märktes att alla i laget drog åt samma håll. Man hade bra fart i offensiven och mittfältsmotorn Denis Velic fortsätter att ha en betydande roll i laget. Man trivs riktigt bra hemma på Myresjöhus Arena och det bevisade man i svenska cupen där man körde över Östersund med 5-2 medan man förlorade borta mot svåra Elfsborg med 2-0 och och mot svaga Rynninge fick man bara 1-1 på bortaplan. I Superettans premiär bevisade man dock vilka kvalitéer man har genom att besegra Ängelholm med 4-1 på bortaplan. Öster visade upp en fartfylld offensiv fotboll som imponerade på mig. Det stod länge 2-1 bara men efter massor av chanser kunde man till slut göra 3-1 och 4-1 i matchens sista minuter. Lagets offensiva trio Zlojutro, Söderberg och Henningsson kommer tillsammans med spelfördelaren Denis Velic lösa det här spelet åt oss ikväll!

Assyriska har inte direkt imponerat i inledningen av säsongen då man åkte ur svenska cupen med dunder och brak efter tre raka 0-2 förluster mot Halmstad, Djurgården och Sirius. I hemmapremiären ställdes man mot Hammarby som hade med sig ett mäktigt bortafölje till matchen. Assyriska spelade helt okej och stod upp bra mot topptippade Hammarby men tyvärr föll man blytungt med 0-1 efter mål på tilläggstid av Hammarby. Nu måste man resa sig igen och resa långt ned i landet för en stentuff bortamatch mot Öster. Man slarvade en hel del i avgörande situationer i såväl defensiven som i offensiven mot Hammarby vilket kommer straffa sig hårt mot ett offensivt starkt Öster. Här lär det bli en helt annan typ av match för Assyriska som inte kommer få lika mycket boll utan här kommer man få jaga mycket boll och kämpa för att få några lägen. Assyriska är dessutom ett utpräglat hemmalag där man trivs som bäst på sitt plastgräs…

Denis Velic löser det här spelet åt oss ikväll! Öster kommer till spel med samma lag som vann premiären! Assyriska fick mittbacken Linus Malmborg utvisad senast och han missar matchen här plus att mittbackskollegan Sotirios Papagiannopoulos utgick i samma match. Det mesta talar dock för att han kan spela här ändå.

Kort summering: Jag blev imponerad av Östers vilja att anfalla i premiären och det märktes tydligt att man hade en inarbetat spelidé som man trodde på. Nu vänder man hem till sin hemmaplan där det ofta är bra stämning och når upp till samma standard som i premiären så vinner man den här matchen. Assyriska har problem på naturgräs och nu saknar de minst en ordinarie mittback vilket kommer vara kännbart ikväll!

  • Match: Öster – Assyriska
  • Spel:  Öster -1 (AH)
  • Odds: 1.90 @ Ladbrokes
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 19:20

SpelbolagBonusLänk
0 krSpela här!

Lämna ett svar