Bilbao – Malaga

The following two tabs change content below.
En allätare med väldigt stort intresse för idrott och betting. Har rekat och skrivit texter under flertalet år. Fotboll och innebandy är det som intresserar mig mest.

Latest posts by Puyol (see all)

Dela tips:

Måndagsmatch i la liga och den här veckan beger vi oss till nya San Mamés där Athletic Bilbao gästas av Malaga. Hemmalaget har ett formstarkt Sevilla jagandes bakom sig och måste plocka tre poäng här för att befästa fjärdeplatsen. Gästerna kommer ganska vingklippta till Baskien och jag tror man kommer få en väldigt jobbig kväll.

Athletic Bilbao ligger fortfarande på en mycket fin fjärdeplats och går mot en strålande säsong. Med endast sex matcher kvar så är man väldigt nära att få kvala till Champions League, och det tror jag att det här laget är redo för efter förra säsongens tjafs i klubben. Men man kan absolut inte pusta ut då man har ett vilt jagandes Sevilla tre poäng bakom sig. Sevilla som vann derbyt mot Betis igår har verkligen hittat storformen, så det gäller att Athletic plockar en del poäng nu på slutet. Efter en ganska svag period så fick man äntligen vinna senast då man bortaslog Levante med 2-1. Man hade bra kontroll på matchen tycker jag och även fast man saknade sina två ordinarie mittbackar så var det aldrig någon riktig fara. Nu får man tillbaka Laporte till dagens match och det stärker givetvis upp defensiven, då ynglingen varit den tveklöst bästa försvarsspelaren i Athletic denna säsong. Hemma på San Mamés är man som vanligt urstarka där man har raden 11-3-2 med en målskillnad på 35-16. Med den offensiv man besitter så tror jag att man kommer sätta hårt tryck på Malaga här, och med lite skärpa i avsluten ska man stänka dit minst ett par baljor. Hos hemmalaget stryker vi Mikel Rico, Kike Sola, Ibai Gómez, Ekiza samt Gurpequi som alla går skadade. Mikel Rico är ett avbräck, men samtidigt så tycker jag att Moran är en god ersättare på den positionen.

Malaga har gjort det riktigt bra med tanke på de förutsättningarna man hade inför säsongen, med massiv spelarflykt och ekonomiska bekymmer. Men ute på planen har man stundtals spelar fin fotboll och med sex matcher kvar så placerar man sig som 11:a i tabellen. Lite av ett ingenmansland då man har sju poäng till godo på Getafe under nedflyttningsstrecket och 13 poäng upp till en europaplats. Man kommer till Baskien med två raka segrar på kontot då Betis (2-1) samt Granada (4-1) har slagits tillbaka på slutet. Men det är väldigt lätt motstånd jämfört vad man ställs emot i kväll, dessutom tycker jag inte att Malaga imponerat överdrivet mycket i dessa två segrar. Gästerna reser dessutom till Bilbao med en del bekymmer i laget, där både skador och avstängningar spökar. Gamez(skadad), Sanchez (skadad) samt Flavio (avstängd) saknas alla tre i den här matchen, och det är inte bra nyheter för defensiven. Förvisso är Weligton tillbaka från skada och rest med laget, men man kan ställa sig lite frågande till hur matchtempot är hos brassen. Dessutom får han nog spela bredvid Casado på mittbacken i den här matchen, en herre som spelat endast 45 minuter på hela säsongen, detta i förlustmatchen mot Rayo (1-4). Försvarslinjen kommer bli hårt prövade här och det blir intressant att se om man pallar trycket.

Förutom de jag nämnt så saknar man även Tissone, Samuel, Kameni, Duda samt El Hamdaoui. Det brukar gå undan värre på San Mamés och jag tror inte det bli någon skillnad här. Hemmalaget behöver en vinst för att hålla undan från Sevilla och det känns som man borde vara mycket mer motiverande än Malaga. Nu tror jag man hade vunnit detta oavsett och med en del jobbiga avbräck hos gästerna så tror jag man löser en tvåmålsseger. Sätter därför en medelinsats på Athletic -1,5 hos bet365.

  • Match: Athletic Bilbao – Malaga
  • Spel: Bilbao -1,5 (AH)
  • Odds: 2,25 @ bet365
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 22:00

SpelbolagBonusLänk
Bet36521250 krSpela här!

Lämna ett svar