Swansea – Aston Villa

The following two tabs change content below.
En allätare med väldigt stort intresse för idrott och betting. Har rekat och skrivit texter under flertalet år. Fotboll och innebandy är det som intresserar mig mest.

Latest posts by Puyol (see all)

Dela tips:

Lördagen är äntligen här vilket i vanlig ordning innebär Premier League-fotboll där vi nu är inne i en rafflande avslutning. I den walesiska sydkusten är två lag, med 36 respektive 35 inspelade poäng, ute efter att även matematiskt säkra fortsatt spel i den här divisionen till nästa säsong. Swansea tar emot Aston Villa med det laget eventuellt på uppgång medan motståndet upplever en något svagare trend. Anser att favoriten ska ha någorlunda goda möjligheter till att stå.

Swansea har som bekant inte direkt rosat marknaden den här säsongen, sett till förväntningarna man bar med sig från fjolåret med en stabil placering i den övre halvan av tabellen samtidigt som man bärgade en cuptitel. Efter årsskiftet har det i första hand handlat om överlevnad, något man kan vara på god väg mot efter att ha besegrat Newcastle uppe i norr där Wilfried Bonys straffspark på tilläggstid spikade ”Swans” första bortaseger på närmare 5 månader. Hemmalaget är alltjämt väldigt skickligt på att hålla i och förflytta bollen inom laget där det snarare har varit frågetecken kring utdelningen på den sista tredjedelen av banan. Dock något som har förbättrats, framförallt här på Liberty Stadium, där man endast har nollats i två (senast mot Chelsea när man i princip tvingades spela med en man mindre i över 75 minuter) av 17 hemmamatcher i ligaspelet. Även när man inte har fått resultaten med sig anser jag att det är på sin plats att man vrider upp prestationerna något inför avslutningen där dubblandet med Europa League-spel har hämmat insatserna här samtidigt som den tidigare något längre skadelistan har lättat och minskat avsevärt på slutet. Hemmalaget kommer till spel utan mittbacken Chico som är avstängd även i den här matchen, i övrigt är truppen intakt.

Aston Villa står nu en poäng bakom motståndet och Birmingham-laget kan eventuellt dras in streckstriden med ett lite lurigt spelschema kvar där Paul Lamberts unga manskap (ligans yngsta trupp) fortsätter att pendla i sina prestationer. 0-0 senast i hemmamötet med Southampton, även det likt dagens motstånd ett lag som är väldigt effektivt i sitt sätt att bibehålla bollinnehavet, i en match där Villa endast hade ett avslut på mål. Lagets ledande målgörare, Christian Benteke, har lämnat ett visst tomrum på topp med en allvarlig hälskada där hans kvaliteter innanför och utanför boxen har saknats, något som har bidragit till resultaten och svårigheterna med att etablera ett anfallsspel bortsett från under kortare perioder. Poängen senast var bortalagets första efter 4 raka förluster där ytterligare ett negativt resultat här kan innebära lite mer oro inför de avslutande omgångarna. I första hand måste man få igång produktionen framåt där den något uddlösa insatsen senast var den 4:e matchen i följd utan ett spelmål framåt. Utöver Bentekes frånvaro störs man inte nämnvärt av annat där läget i truppen är densamma som tidigare. Man har i princip endast ett antal långtidsskador sedan tidigare där Kozak, Herd, Gardner, Okore och N’Zogbia saknas, ett par av dessa herrar har räknats bort sedan ett flertalet månader tillbaka.

Aston Villa har visat upp sin talang vid ett antal tillfällen under den här säsongen och man har en del hel fart framåt. Återstår att se hur pass mycket utrymme den speeden får denna lördag där jag misstänker att man kan få svårt att hävda sig framåt även här. Man är till skillnad från motståndet inte fullt så lika tydligt i en spelidé där man kan ge upp bollen för att istället sikta in sig på sina omställningar, men med tanke på hur pass väl hemmalaget kan kontrollera matchrytmen med sitt bollinnehav så anser jag att man borde kunna minimera dessa möjligheter. Swansea kan stänga ner motståndet och agerar med desto större trygghet i sitt grundspel där man ser ut att vara i ett aningen bättre slag med fler potentiella matchvinnare, och att jämföra med motståndet har man en striker att tillgå där Bony bör få ett antal bollar att jobba med. Medelinsatsen spelas på Swansea att stå som segrare.

  • Match: Swansea – Aston Villa
  • Spel: Swansea (1)
  • Odds: 1,70 @ Ladbrokes
  • Units: 5/10
  • Spelstopp: 16.00 26/4

SpelbolagBonusLänk
0 krSpela här!

Lämna ett svar