Sunderland – West Brom

The following two tabs change content below.
En allätare med väldigt stort intresse för idrott och betting. Har rekat och skrivit texter under flertalet år. Fotboll och innebandy är det som intresserar mig mest.

Latest posts by Puyol (see all)

Dela tips:

12 Premier League-matcher kvar att spela innan den här säsongen är avslutad där två av dessa spelas denna onsdagkväll, här med fokus på nedflyttningsstriden med spel i norr och på Stadium of Light. Sunderland drabbar samman med West Bromwich där ett av lagen kommer säkra kontraktet till nästa säsong. Anser att det här kan vara ett lämpligt drag där jag utgår från att båda lagen kan agera något försiktigt inför det som i slutändan kan gynna båda kombattanterna.

Sunderland har numera lysande chanser till att säkra kontraktet och spika sin position i Premier League även till den kommande säsongen, vilket får ses som en bedrift av Gus Poyets manskap som i princip var uträknat för drygt en månad sedan. Det man har stått för på slutet har verkligen varit unikt där man gick in till ett på förhand ruskigt svårt spelschema med endast en inspelad poäng från 8 matcher för att sedan plocka 10 poäng av 12 möjliga mot Manchester City, Chelsea, Cardiff samt nu senast mot Manchester United där Sebastian Larsson fick stå som matchvinnare. Än mer anmärkningsvärt att en majoritet av dessa matcher har spelats på bortaplan. ”Black Cats”, som stundtals såg relativt bra ut runt årsskiftet, har åter hittat konceptet där man ser tryggt ut i båda änderna av banan.Hemmalaget kommer återigen till spel utan Ki på mitten. Fletcher och Westwood är långtidsskadade.

West Bromwich stod emot väl borta på Emirates men fick resa hemåt tomhänt där Arsenal vann med uddamålet. Även om man har haft det relativt kämpigt över stora delar av säsongen, utan någon kontinuitet i poängproduktionen, så har man nog ändå upplevt sin främsta period nu på slutet där man åtminstone har plockat 3 fullpoängare från sina 8 senaste matcher. Siffror som troligtvis kunde ha sett ännu bättre ut om man, under samma period, inte hade sumpat två relativt behagliga ledningar i matcher (hemmamatcher mot Cardiff samt Tottenham) där man har stått för 3 mål. I första hand har man saknat en primär målgörare, något som inte har stärkt managern Pepe Mels aktier till förnyat förtroende och en fortsättning över den kommande säsongen. Bortalaget förväntas återigen ställa upp utan Ridgewell, Reid och Gera i matchtruppen.

Till att börja med, de fantastiska resultaten till trots på slutet, Sunderland har endast vunnit två av sina 11 senaste hemmamatcher (i ligaspelet) sedan december där man inte har besegrat kvällens motståndare sedan vintern 2008. West Brom kommer vara det laget i Premier League som har kryssat allra flest gånger när vi har sammanfattat den här säsongen. Man har spelat oavgjort i 15 av 36 ligamatcher så här långt, vilket är precis över 40 procent.

Även om jag vill luta mig mer mot hemmalaget, med tanke på vilka prestationer man har bakom sig där självförtroendet lär vara stort inför ett livligt Stadium of Light i säsongens sista hemmamatch, så är nog båda kombattanterna väldigt nöjda med ett oavgjort resultat där en delad poäng i princip säkrar kontraktet för respektive gäng. Rent matematiskt för West Broms del som i sådana fall skulle ha 4 poäng tillgodo på nedflyttningsstrecket med en match kvar att spela medan Sunderland kommer ha hela 13 mål att gå på mot ett Norwich som tar emot Arsenal i den sista omgången. Skulle den här tillställningen stå sig jämnt och lika på resultattavlan, i takt med att matchen rör sig framåt, tror jag inte att något av lagen kommer offra alltför mycket framåt och därmed minimera riskerna för vad ett eventuellt baklängesmål kan innebära. Ett scenario jag inte är särskilt främmande vid där inget av lagen är alltför effektivt när man ska agera spelförande. Testar en insats på att de båda lagen delar poängen, ett oavgjort resultat spelas under medel.

  • Match: Sunderland – West Bromwich
  • Spel: Oavgjort (X)
  • Odds: 3,20 @ Ladbrokes
  • Units: 3/10
  • Spelstopp: 20.45 7/5

SpelbolagBonusLänk
0 krSpela här!

Lämna ett svar