Liverpool – Newcastle

The following two tabs change content below.
En allätare med väldigt stort intresse för idrott och betting. Har rekat och skrivit texter under flertalet år. Fotboll och innebandy är det som intresserar mig mest.

Latest posts by Puyol (see all)

Dela tips:

Den sista omgången är här och en fantastisk Premier League-säsong lider mot sitt slut. Även en fantastisk sådan och den främsta på väldigt många år för Liverpools del, och även om man inte ser ut att räcka till i hela vägen kvarstår 90 minuter innan det är avgjort. Newcastle gästar Anfield i säsongens avslutande tillställning där hemmalaget, för egen del, åtminstone kan skapa en minnesvärd sådan. Goda möjligheter till ytterligare ett par mål framåt till de rödas favör.

Liverpool var på väg mot sin första ligatitel på 24 år innan man fälldes på målsnöret. Obesegrat sedan årsskiftet och 11 raka fullpoängare följdes upp med dubbla smällar mot Chelsea(hemmaförlust med 0-2) och nu senast mot Crystal Palace (en ledning på 3 bollar tappades till ett oavgjort resultat) vilket innebär att förutsättningarna man har att gå på är väldigt tuffa. Med tanke på att man har 13 mål (målskillnad) att hämta upp måste man gå för seger här samtidigt somManchester City måste åka på pumpen i sitt hemmamöte med ett West Ham som inte har någon placering att spela för. Besvikelsen över att eventuellt ha missat ligatiteln, Liverpool ska med stolthet se tillbaka på den här säsongen där jag förväntar mig att även supportrarna kommer sluta upp bakom sina hjältar. Bidragande till att jag menar på att man av egen maskin kan bjuda på en sista föreställning och en positiv avslutning på spelåret. Endast vid ett tillfälle över de 11 senaste säsongerna har ”The Reds”haft möjligheten att sluta bland de två främsta lagen i serien, trots en relativt tunn trupp, ochBrendan Rodgers har format en spelidé och ett offensivt grundspel att bygga vidare på. Laget har sina brister i defensiven, men stundtals har det lönat sig att spela på sin styrka. Anfallsspelet har varit sylvasst där man har en väldigt god förmåga till att hitta vägarna till avslut. Man har varit en maktfaktor här på Anfield där man, i ligaspelet, har legat på ett snitt på 2,83 gjorda mål/match. Hemmalaget återfår Jordan Henderson som har varit ett avstängd i ett par matcher, vilket är ett bra plus på det centrala mittfältet. José Enrique och Sebastien Coates är långtidsskadade sedan tidigare.

Newcastle nöp en efterlängtad fullpoängare när bottenlaget Cardiff besegrades på St. James. Även om majoriteten av målen (3-0) trillade in under den andra halvan så var den första halvleken lagets i särklass främsta på ett flertal veckor. En välbehövlig prestation efter 6 förluster i följd där ”Magpies”har varit ruskigt svagt sedan årsskiftet. Managern Alan Pardew och ägaren har fått utstå hård kritik och massiva protester från hemmasupportrarna, därmed starkt att man lyckades gräva fram en insats under den föregående helgen. Ett tillsynes ointresserat Newcastle fick medvind tidigt och kunde till slut städa av samt skicka ner motståndet till Championship. I övrigt har bortalaget sett något avslaget ut på slutet och spelat utan karaktär där den svaga trenden har väckt en hel del frågetecken inför den kommande säsongen. Under 2014 har man förlorat 13 av 19 tävlingsmatcher (i 7 av dessa har man släppt in minst 3 mål) där spelet inte har fungerat i sin helhet, varken i anfallsväg eller på egen planhalva därTim Krul i målet har hållit siffrorna nere i ett par tillställningar. Bortalaget kommer till spel utan en startspelare där ytterbacken Davide Santon stryks. Papiss Cisséoch Sammy Ameobi är inte heller tillgängliga för spel.

I en text i den engelska tidningen Telegraph jämfördes den här tillställningen med ett bröllop där man har varnats för att bruden troligtvis inte kommer dyka upp. En rimlig liknelse. För hemmalagets del är det inte mycket annat att välja på än att gå framåt och hoppas på det bästa borta iManchester. Liverpool kan dock ha den mentala styrkan, kvaliteterna och kunnandet, utöver hemmasupportrarnas stöd, till att för deras egna del göra sitt och leverera en ny maktdemonstration som har varit vardagsmat här på Anfield under den här säsongen. Ser man till Newcastles prestationer de senaste veckorna anser jag att det inte finns mycket som talar för att bortalaget ska kunna stå i deras väg. En insats strax över medel på hemmalaget att stå för minst 3 gjorda mål framåt.

  • Match: Liverpool – Newcastle
  • Spel: Hemmalaget över 2,5 mål
  • Odds: 1,65 @ Expekt
  • Units: 7/10
  • Spelstopp: 16.00 11/5

SpelbolagBonusLänk
1500 krSpela här!

Lämna ett svar