Sevilla – Benfica

The following two tabs change content below.
En allätare med väldigt stort intresse för idrott och betting. Har rekat och skrivit texter under flertalet år. Fotboll och innebandy är det som intresserar mig mest.

Latest posts by Puyol (see all)

Dela tips:

Final av Europa League i afton då Sevilla och Benfica drabbar samman på Juventus Stadium i Turin. För mig är det lite överraskande att spanjorerna tagit sig så här långt, då jag anser att man inte har något vidare försvarsspel. Men det finns tillräckligt med offensiv kraft hos laget och jag hoppas detta blir en sevärd final med många mål.

Sevilla hade inga större problem med att ta sig igenom gruppspelet i Europa League, där man ställdes mot relativt blekt motstånd. Obesegrade där med tre vinster och tre oavgjorda resultat ställdes man sedan mot Maribor i första utslagningsrundan. Där gick man vidare med sammanlagt 4-3 utan att det ens var darr på ribban. Men efter detta blev det tuffare då man ställdes mot ärkerivalen Real Betis, där man förlorade första matchen med 2-0 hemma på Ramon Sanchez Pizjuan. Men man kunde till slut strö på mer elände över Betis säsong då man vann på straffar. Efter detta har man slagit ut tunga namn som Porto och Valencia, där det var riktigt svettigt i senaste matchen mot sina spanska kollegor. Man låg under med 3-0 in på övertid, och i det skedet så var Valencia vidare med sammanlagt 3-2. Men M’Bia nickade in 3-1 med en minut kvar att matchen och det innebar att Sevilla avancerade vidare tack vare bortamål. Man har laddat riktigt länge för den här finalen där tränare Emery roterade friskt i förra ligamatchen mot Getafe (0-1). Ingen Bacca, Vitolo, Reyes eller Rakitic spelade i den matchen, herrar som förväntas starta i kväll. Anfallsmässigt är jag inte oroad över Sevilla, där har man material för att skaka vilket lag som helst i världen, det har vi redan sett. Men försvaret är inte bra och det fick vi se prov på senast mot Valencia. Det kan lätt bli lite stirrigt emellanåt och det har man inte råd med mot ett lag som Benfica.Hos spanjorerna stryker vi den skadade trion Cheryshev, Cicinho och Cristóforo. Även Jairo missar matchen då han är avstängd. Finns även frågetecken för Gameiro.

Benfica inledde säsongen i Champions League och hamnade i en ganska gynnsam grupp där det var tänkt att man skulle avancera vidare tillsammans med PSG. Men grekiska Olympiakos satte käppar i hjulet för det och istället fick portugiserna fortsätta sitt europaäventyr i den mindre glamourösa turneringen. Här slog man först ut PAOK (4-0) utan några som helst bekymmer för att sedan ställas mot Tottenham (5-3). Engelsmännen satte lite darr på händelserna i returmötet, men Benfica tog sig samman och slog sedan ut Alkmaar (3-0) av bara farten. Först i förra omgången ställdes man på ordentligt prov då man mötte turneringens stora favorit, Juventus. Man vann med 2-1 på hemmagräs och den vinsten skulle visa sig vara helt avgörande. För i returen var man lite väl passiva och det fanns ett par lägen i matchen där Juventus verkligen borde nätat. Vidal hade bland annat en nick som mittback Luisao kunde rädda på mållinjen. Men det mötet slutade mållöst och det innebar alltså att portugiserna spelar final ikväll.

Jag tror knappast att Benfica spelar lika defensivt mot Sevilla som man spelade mot Juventus i returen. Här är det endast en match som gäller och dessutom har man nog betydligt mindre respekt för Sevilla än vad man hade för italienarna. Man har alla chanser i världen att straffa Sevillas usla försvar i den här matchen, men man får se upp med Bacca eller Gameiro uppe på topp. Det är herrar som besitter en otroligt speed och även fast mittbacksparet Luisao och Garay är otroligt skickliga så hänger man inte med dessa anfallare om Rakitic leverar bollar som han gjort hela säsongen. Markovic, Pérez och Salvio är alla tre avstängda i den här finalen och kommer inte till spel ikväll. Inte heller Salvio kommer till spel då han går skadad. Jag tror som sagt det kan bli en del mål i den här finalen, och det tror jag kommer bero till stor del på Sevilla. Man har en riktigt vass offensiv samtidigt som defensiven inte alls håller samma nivå. Spelar därför en insats strax under medel på över 2 mål (goal line) i matchen, där det är insatsen tillbaka på exakt två mål.

  • Match: Sevilla – Benfica
  • Spel: Över 2 mål (goal line)
  • Odds: 1,725 @ bet365
  • Insats: 3,5/10 units
  • Spelstopp: 20:45

SpelbolagBonusLänk
Bet36521250 krSpela här!

Lämna ett svar