Arsenal – Hull

The following two tabs change content below.
En allätare med väldigt stort intresse för idrott och betting. Har rekat och skrivit texter under flertalet år. Fotboll och innebandy är det som intresserar mig mest.

Latest posts by Puyol (see all)

Dela tips:

En av de mer ädla cuptitlarna står på spel nu när det återigen är dags för en ny final på klassiska Wembley. Ett Arsenal som antagligen kunde ha siktat ännu högre efter en riktigt fin säsongsinledning har nu chansen på sin första titel på närmare 9 år när uppstickaren och nykomlingen Hull står för motståndet i något som kan bli en tuff tillställning och bra show inför den stora publiken. Grundkapacitet och en stadig trend uppåt bidrar till att jag vill tro att det kan vara läge för att äntligen lyfta en pokal i skyn.

Arsenal kan se tillbaka på sin säsong med besvikelse på vissa punkter, framförallt hur man gick i ligaspelet där man länge tillhörde det absoluta toppskiktet med serieledning halvvägs in för att sedan tappa mark mot slutet. Cupäventyret har däremot gått bra där man har slagit ut Liverpool, Everton samt Tottenham på vägen och det var även här man hämtade sin senaste titel 2005, och med tanke på att det var ett antal år tillbaka i tiden så får nog den första pokalen på nästan exakt 9 år ses som en framgångsrik och lyckad säsong även om man åter får rikta in sig på en kvalplats till Champions League. Sedan straffsegern i semifinalen mot Wigan har London-laget i rött åter hittat det vägvinnande spelet som man bar på under säsongsinledningen med en stark slutspurt. Sedan mitten av april har man vunnit 5 matcher i följd och även hållit nollan intakt i 4 av dessa matcher. Man ser åter mer konstruktivt och jämnare ut i sitt spel där en av de bidragande orsakerna till detta är att den tidigare långa skadelistan har lättat markant på slutet. ”Gunners” saknar därmed i princip enbart Theo Walcott, bland de mer noterbara startspelarna, som är korsbandsskadad sedan tidigare. Frågetecken kring Thomas Vermaelen som eventuellt tvingas stå över som ett alternativ på bänken. De yngre förmågorna, Serge Gnabry och Ryo Miyaichi, stryks sedan tidigare.

Hull har fått en något mer behaglig resa till den här finalen med ett på pappret betydligt enklare spelschema där League One-laget Sheffield United besegrades i Citys Wembley-semi. En eventuell framgång här får ses som kronan på verkat för Steve Bruces manskap som har en lyckad säsong bakom sig där nykomlingen i princip säkrade sitt Premier League-kontrakt sedan en tid tillbaka. Marginalen blev dock i slutändan mer knapp än vad man kunde förutspå efter en riktigt svag slutspurt. Man har gått ner sig prestationsmässigt ända sedan den här finalen spikades, antagligen rimligt att försvara med att tankarna har legat på den här matchen sedan ett par veckor tillbaka, där man har förlorat 4 av de 5 matcherna man har spelat sedan dess. Ett eller två minus att vinterns övergångar där det satsades framåt med värvningarna av Nikica Jelavic (Everton) samt Shane Long (West Bromwich) på topp inte är tillgängliga för spel i och med att båda är ”cup-tied”. ”Tigers” har, utöver att Jelavic och Long är otillgängliga framåt, även frågetecken kring försvarande positioner där mittbacken James Chester går en kamp mot klockan med en muskelskada. Även målvakten Allan McGregor kan tvingas stå åt sidan på nytt. Robbie Brady och Paul McShane är långtidsskadade sedan tidigare, och även båda har närmat sig spel så har jag svårt att tro att man kommer räcka till i den här matchtruppen.

De här lagen möttes för drygt en månad sedan, strax efter att respektive semifinal var avgjord. En match Arsenal, som trivs väldigt bra mot tigrarna (6 raka segrar sedan 2009 med 2 till 3 mål i samtliga av dessa tillställningar), vann med behagliga 3-0. I slutändan vill jag nog tro att den bristande vinnarkulturen är det som i sådana fall kan fälla Arsenal, som har växlat upp sedan sin semi med 5 fullpoängare i följd, till denna avgörande titelmatch medan Hull i princip har trampat vatten med en inspelad poäng från sina 5 senaste tävlingsmatcher. Återstår att se hur pass farlig den utvecklingen har varit där man nu får klara sig utan två vapen inne i motståndarnas box som kan stå för de enklare målen. Kvaliteter som kan saknas, utöver att man saknar spelartyper som kan bryta mönstret, mot ett Arsenal som i överlag har agerat med trygghet mot mer överkomliga uppgifter. I ligaspelet vann man 9 av 10 matcher utanför Emirates mot lagen i den undre halvan av tabellen, vilket är ett väldigt starkt facit och en signal på att det inte är i den här typen av matcher man har tappat placeringar.

Jag vill nog ge Gunners rimliga möjligheter till att stänga ner motståndet samtidigt som man kan skapa tillräckligt framåt i sin väg till en efterlängtad titel. Spelar medelinsatsen på Arsenal med ett asian handicap på -1, dvs att man ska vinna matchen med minst två bollar men med hela insatsen åter vid en uddamålsvinst.

  • Match: Arsenal – Hull
  • Spel: Arsenal -1 (AH)
  • Odds: 1,75 @ bet365
  • Units: 6/10
  • Spelstopp: 18.00 17/5

SpelbolagBonusLänk
Bet36521250 krSpela här!

Lämna ett svar