Man City – Chelsea

The following two tabs change content below.
En allätare med väldigt stort intresse för idrott och betting. Har rekat och skrivit texter under flertalet år. Fotboll och innebandy är det som intresserar mig mest.

Latest posts by Puyol (see all)

Dela tips:

Manchester City som kom in till den här säsongen som regerande mästare, har stått för en något blandad inledning med fullgoda prestationer att jämföra med bottennapp som exempelvis en hemmaförlust mot Stoke, ett sällsynt nederlag med tanke på hur pass starkt man brukar vara här på hemmabanan i ligaspelet. Årets Champions League-äventyr kunde också ha startat på ett bättre sätt där man ändå hade en poäng i 89 minuter nere i Munchen, något mycket tack vare Joe Hart i målet. Redan 5 poäng efter dagens motstånd så har man inte råd att tappa på nytt. Hemmalaget kommer till spel utan Jovetic och Fernando som är otillgängliga till den här matchen. Dzeko är ett frågetecken pga en ryggskada som han ådrog sig i veckan.

Chelsea var min främsta utmanare på förhand och har svarat upp till förväntningar så här långt där man har gått rent med maximala 12 inspelade poäng. Fjolårets trupp har förstärkts ytterligare där Diego Costa (Atletico Madrid) har varit briljant hittills och gått upp i en överlägsen skytteligaledning med sina 7 mål. Även ”Blues” kunde ha önskat sig en bättre start i Europa med skillnaden att elvan roterades i desto större utsträckning. Med den fantastiska inledningen att gå på så har man troligtvis inte lika mycket att förlora, men alltjämt en riktigt fin möjlighet till att öka avståndet ytterligare till de förmodade toppkonkurrenterna. Bortalaget har varken några skador eller avstängningar att bekymra sig över och därmed är truppen helt intakt.

Manchester City hade en tuff bortamatch (Bayern Munchen) i veckan men har nog hunnit återhämta sig väl. Samtidigt ska det bli intressant att se hur lagets centrallinje står sig mot ett kvickt motstånd där exempelvis en, visserligen underskattad, Martin Demichelis är något för trög. På hemmabanan kan City inte mycket mer än att i första hand gå framåt, något som eventuellt kan passa motståndet. Chelsea med José Mourinho har en förmåga att agera mer noggrant i dessa stormatcher och det är förmodligen ingen slump att man gick rent mot fjolårets topp-2 (mästarna Man City samt Liverpool) förra säsongen även om jag i första hand är ute efter två bortamål, något jag gillar möjligheterna till. Chelsea har visserligen haft ett någorlunda behagligt spelschema med ett undantag (Everton borta) där man har prickat in 16 mål i de 5 (3,2 mål/match) inledande tävlingsmatcherna. Det var först i veckans Champions League-match (Schalke hemma) som man misslyckades med att göra mer än ett mål även om man skapade tillräckligt med ”clear cut chances” för att kunna trycka dit minst ett mål till. Det är redan ett taktiskt slipat bortalag, giftigt både som spelförande samt i sina omställningar, som åter kan bli väldigt slagkraftigt här på Etihad Stadium. Skillnaden att jämföra med fjolåret är att man nu har en högklassig boxspelare (Diego Costa) samt en lysande spelfördelare (Cesc Fabregas) och båda har redan nu hunnit visa upp en riktigt fin kemi tillsammans, något som i slutändan kan bära hela vägen till en titel. Det ska bli väldigt intressant att se gästerna i en match där man troligtvis kommer få större ytor att gå på än det man har fått i de föregående tillställningarna.

  • Match: Manchester City – Chelsea
  • Spel: Chelsea över 1,5 mål
  • Odds: 2,45 @ Nordicbet
  • Units: 5/10
  • Spelstopp: 21/9

SpelbolagBonusLänk
Nordicbet1500 krSpela här!

Lämna ett svar