Granada – Vallecano

The following two tabs change content below.
En allätare med väldigt stort intresse för idrott och betting. Har rekat och skrivit texter under flertalet år. Fotboll och innebandy är det som intresserar mig mest.

Latest posts by Puyol (see all)

Dela tips:

I vanligt ordning har vi en fredagsmatch i la liga och i kväll bjuds det på Granada – Rayo från Los Cármenes. Gästerna från den spanska huvudstaden har haft stora bekymmer med sitt försvarsspel inledningsvis på säsongen, så därför tror jag att vi kan få se ett par hemmamål i den här matchen.

Granada hade en fin start på säsongen där man plockade två segrar och två kryss på de fyra inledande matcherna, men efter detta har det varit mindre roligt. Till att börja med fick man stryk på hemmagräs mot Levante (0-1) i en match som jag anser att man borde vunnit, för man var det klart bättre laget där. Efter detta reste man till Camp Nou och fick stryk med tennissiffror mot Barcelona (0-6), vilket inte är särskilt mycket att orda om tycker jag. I senaste omgången blev det ännu en förlust och den här gången på den spanska solkusten, där Malaga (1-2) blev för svåra på La Rosaleda. Tre raka förluster alltså och jag kan tänka mig att laget fått höra både det ena och andra från tränare Caparros under uppehållet. Granada har en otrolig bredd i laget och gör man inte sitt jobb på planen så kommer man bli utskickad med huvudet före. Men Barcelona och Malaga är samtidigt tuffa motståndare, vilket jag inte tycker att Rayo är. Granada har riktigt bra klass på de offensiva spelarna i laget och dessa ska kunna utnyttja gästernas darriga försvar. Nu har man inte direkt öst in mål så här långt i ligaspelet, men man har heller inte stött på den typen av försvar som man ställs mot ikväll. Hos hemmalaget stryker vi idag Martins, Machís, Yuste och Larsson som alla går skadade. Inte hellerSilvestre, Nounkeu, Riki eller Succes får plats i truppen på grund av den hårda konkurrensen.

Rayo Vallecano har som vanligt bytt ut halva laget och jag tycker man gjort det bra, som vanligt, trots detta. Man placerar sig i mitten av tabellen just nu och har plockat samma antal poäng som kvällens motståndare, nämligen åtta. Rayo är ett spelande lag och ibland kan jag tycka att tränare Jemez tar detta lite för långt. Det är inte hälsosamt att byta ut mer än halva laget inför varje säsong och fortsätta försöka spela som Barcelona. Visst kan spelet sätta sig till slut, som det gjorde förra säsongen, men resan dit är väldigt lång. Rayo tappar en hel del boll i utsatta lägen och man har definitivt inte ett försvar som kan backa upp dessa misstag. Man kommer närmast från en 0-2 förlust mot Barcelona hemma på Vallecas, ett resultat som inte alls speglar matchbilden. Nu skapade Rayo ett par riktigt heta lägen där man kanske borde satt dit bollen, men samtidigt så borde Barcelona gjort en 6-7 mål. Man låg så otroligt högt med backlinjen att jag kände redan efter 15 min att det kunde sluta riktigt illa. Nu släppte man dock bara in två mål och det ska man tacka Barcelonas ineffektivitet för. Jag tvivlar på att man lärt sig någon läxa då Jemez gärna vill spela på det här sättet, och det innebär att man är illa ute även i fortsättningen. Förutom att man redan har ett dåligt försvar så har man även avbräck i de bakre leden idag. Mittback Ze Castro går fortfarande skadad och dennes ersättare Morcillo åkte på ett rött kort senast mot Barcelona. Det innebär att Amaya förmodligen gör sin debut för Rayo idag, vilket kan sluta hur som helst, för den killen är inte en bra försvarare. Förutom Ze Castro och Morcillo så stryker vi även avstängda Aquino.

Med det försvarsspel som Rayo visat upp hittills så tycker jag att Granada bör skapa en hel del lägen idag, för så bra är man offensivt. Sedan handlar det helt enkelt om hur vassa man är i avsluten, för jag har sett El Arabi bränna de mest fantastiska lägena. Men jag tror vi får se två hemmamål här och testar en insats strax under medel på det.

  • Match: Granada – Rayo
  • Spel: Granada över 1,5 mål
  • Odds: 2,28 @ Unibet
  • Insats: 4/10 units
  • Spelstopp: 21:00

SpelbolagBonusLänk
Unibet2100 krSpela här!

Lämna ett svar