Columbus – Toronto

The following two tabs change content below.
En bettingnörd som har stort intresse för hockey. Har älskat betting under hela mitt liv. Hockeyn är det jag lever för. Mitt största fokus ligger på NHL och svensk ishockey.

Latest posts by Heden (see all)

Dela tips:

En ny natt med matcher från andra sidan Atlanten. Intresset hamnar på mötet mellan Columbus Blue Jackets – Toronto Maple Leafs som inte har fått spelet att stämma fullt ut i inledningen av säsongen. Kan Blue Jackets sätta stopp på sin förlustrad på tre raka matcher eller tar Maple Leafs sin andra raka seger?

Blue Jackets kommer till spel med något dämpat självförtroende. Laget förlorade inte bara förra matchen utan har även tre raka förluster och endast en seger på lagets fem senaste matcher. Nu sist spelade laget hemma i Nationwide Arena mot Ottawa Senators.  Trots att Blue Jackets tog ledningen med 1-0 i början av matchen var ledningen inte långvarig. Senators gjorde sedan 1-2 direkt i den andra perioden men innan perioden var slut kom 2-2 från Blue Jackets. I den tredje perioden kom 2-3 för Senators och senare ett matchstraff för Blue Jackets kom 2-4 i följande powerplay och bara minuten senare spikades segersiffrorna 2-5. Blue Jackets problem den senaste tiden har varit att laget inte får in pucken. Nu senast, 38 skott på mål men endast två i mål. Laget har endast gjort fem mål på lagets tre senaste matcher men har släppt in hela fjorton mål. Den mindre smickrande formen leder till att Blue Jackets endast har spelat till sig åtta poäng på lagets nio första matcher och ligger på en fjortonde plats i Eastern Conference. En statistik på 4-5-0 och en målskillnad på 25-30 gör att Blue Jackets snittar sina matcher på 6,11 mål per match. Hemma i Nationwide Arena har laget tagit häften av sina inspelade poäng. Med fyra hemmamatcher och en poängskörd på fyra pinnar så är Blue Jackets Eastern Conference tionde bästa hemmalag. Med en statistik på 2-2-0 och en målskillnad på 12-13. Ett snitt på 6,25 mål per match. Blue Jackets har på sina fyra hemmamatcher spelat över 5,5 mål i tre och den fjärde matchen stannade på exakt fem mål. Blue Jackets kommer till spel utan en hel del spelare

Maple Leafs har heller inte rosat marknaden i inledningen av säsongen. Men nu kommer laget till spel med en seger i ryggen. Laget slog Buffalo Sabres med 4-0 på hemmaplan. En match där det var spel mot ett mål. Maple Leafs vann bland annat skotten med 37-10!!! Sabres höll emot länge men med blott femtio sekunder kvar av den andra perioden kom det förlösande 1-0 målet för hemmalaget och i den tredje perioden var ställningen 4-0 innan ens tio minuter var spelade. Segern var Maple Leafs andra på dom fem senaste matcherna. I Eastern Conference hittar vi Maple Leafs endast en placering före motståndarna för kvällen Blue Jackets. Laget befinner sig på en trettonde plats och har spelat ihop nio poäng på nio spelade matcher. Med en statistik på 4-4-1 och en målskillnad på 25-25. Maple Leafs snittar sina matcher på 5,55 mål per match. Till skillnad från Blue Jackets tre senaste matcher så har Maple Leafs två segrar och laget har lyckats gjort tio mål på dessa tre matcher. Bortaplan har hittills varit den säkra poängkällan för Maple Leafs. Med tre bortamatcher så har laget tagitpoäng i samtliga tre matcher och har spelat till sig fem poäng på bortais. Det leder till att Maple Leafs är för stunden Eastern Conferene nionde bästa bortalag. Med en statistik på 2-0-1 och en målskillnad på 11-6. Det ger laget ett snitt på 3,66 mål framåt och två mål bakåt per match. Maple Leafs senaste bortamatch var mot New York Islanders. Den matchen vann Maple Leafs med 5-2. Efter en rejäl islossning i den andra perioden då laget gick från underläge 1-2 till ledning och segerresultatet 5-2. Maple Leafs har på lagets tre bortamatcher spelat över 5,5 mål i två av dessa tre.

Lagen möttes tre gånger under fjolårssäsongen. Två matcher i Toronto och en match i Nationwide Arena. Det resulterade i tre raka segrar för Blue Jackets. Noterbart var att två av dom tre matcherna slutade över 5,5 mål. Innan dess hade inte lagen mött varandra alltför ofta då Blue Jackets tillhörde Western Conference fram till förra säsongen. Sen säsongen 2000-2001 har lagen mött varandra tretton gånger. Det har resulterat isex segrar för Blue Jackets, sex för Maple Leafs och en match slutade oavgjort. Noterbart är attsex matcher har slutat över 5,5 mål och tre matcher har stannat på exakt fem mål. Lagens fem senaste matcher i Nationwide Arena har slutat med två segrar för Blue Jackets och tre för Maple Leafs. Noterbart är att fyra av fem matcher har slutat över 5,5 mål.

Tre av fyra matcher har gått över 5,5 mål i Nationwide den här säsongen. Med två lag som har en relativt likadan spelstil slutar det mestadels med mycket mål när lagen möter varandra. Två av tre möten förra året slutade över 5,5 mål och fyra av dom fem senaste matcherna i Nationwide Arena slutade med minst sex mål. Blue Jackets med massor av skador är till god fördel för överspelet då dom icke ”ordinarie” spelarna får chansen att visa vad dom går för och med första målvakten skadad är bara det en stor fördel. Framförallt när andar målvakten C. McElhinney verkligen inte har imponerat i sina två framträdanden den här säsongen. Samt att Maple Leafs trivs rätt bra borta mot Blue Jackets och trivs bra på bortaplan hittills under säsongen. Jag väljer att spela över 5,5 mål till 1,87 hos William Hill.

  • Match: Columbus  – Toronto 
  • Speltips: Över 5,5 mål
  • Odds: 1,87 @ William Hill
  • Insats: 3,5/5 units
  • Spelstopp: 1/11, 00:00

Spelbolag BonusLänk
william1500 krSpela här!

Lämna ett svar