Sparta Prag – Napoli

The following two tabs change content below.
Bettingtips från läsarna. Här finner man speltips från medlemmar samt läsare. Skriv ett speltips du också eller ta del av dagens bästa speltips med djupa analyser.

Latest posts by Gäst (see all)

Dela tips:

Vi beger oss till den tjeckiska huvudstaden och mötet mellan Sparta Prag och Napoli i kvällens Europa League. Här tror jag vi kan få se två lag som gärna vill framåt för att minst få 3 poäng, minst 1 pinne i alla fall. Allra viktigast är det nog för Sparta Prag att få med sig 3 pinnar då man har en ganska avgörande match sista omgången mot Young Boys. Häng med så reder vi ut detta!

Sparta Prag är ett väldigt starkt hemmalag vilket man verkligen visat hemma i Tjeckien men som man även visat här i Europa League där man slog Young Boys med 3-1 och Slovan Bratislava med 4-0. Och det är oftast med såna siffror hemmalaget brukar vinna med hemma i Tjeckien med ett fåtal undantag såklart. Bara en sån sak att på de 50 senaste hemmamatcherna så ser siffrorna ut såhär; 43-3-4. Alltså 7 matcher där man inte vunnit bara. Nu har såklart inte alla dessa 50 matcher något att göra med årets säsong men bara ett tydligt meddelande att man är starka hemma varje säsong. Man mötte ju även Malmö FF i CL-kvalet där man vann hemma med 4-2. Men åkte sedan ut på bortaplan, men jag menar kan Malmö FF göra 2 mål på Sparta Prag så borde väl ändå Napoli kunna göra 2 eller i alla fall minst 1 mål? Nu saknar man troligtvis offensiva mittfältaren Josef Husbauer, men viktigast av allt är ändå attmonstret på topp David Lafata är med och kommer starta. Snubben har alltså gjort 10 mål på 14 matcher hemma i Tjeckien, han har gjort 8 mål på 3 matcher i årets CL-kval och han har än så länge gjort 5 mål på 4 matcher i Europa League. Sa jag att snubben har näsa för mål? Tror siffrorna talar för sig själva. I övrigt så saknar man bara 3 reservspelare som inte spelat särskilt mycket denna säsong alls så inga avbräck överhuvudtaget.

Napoli kommer med ett starkt lag i jämförelse med Sparta Prags trupp. Sen kommer man troligtvis rotera på några positioner men man kommer ställa ett slagkraftigt lag på planen ändå vilket borde kunna räcka till att man kanske tar 3 poäng, nu är nog inte det störst fokus utan det är nog snarare att man håller jämna steg med Sparta Prag som ligger på lika många poäng som Napoli själva men att Napoli har en ”enkel” hemmamatch mot Slovan Bratislava i sista matchen där man bör ta 3 poäng och således så räcker 1 pinne långt ikväll. Men eftersom Sparta har en tuff bortamatch mot Young Boys lär dom gå för 3 pinnar mer vilket kommar öppna upp för kontringar för Napoli som dom är väldigt bra på, att ställa om det vill säga. Jag kan verkligen inte se hur Napoli ska gå mållösa härifrån och gör dom bara ett mål så tror jag det rekade spelet är ganska långt fram i vinnarspåret. Man vann hemma mot Sparta Prag med 3-1 och tror väl på en aning jämnare tillställning nu då Sparta Prag är ett starkt hemmalag men varför inte 2-1/1-2 eller kanske 2-2. Resultat som inte alls är långt borta i mina tankar.

Rafa Benitez gillar att vinna titlar oavsett vad det är för titel och jag tror inte han roterar hela elvan här och han vill nog mycket väl gå vidare som gruppetta. För hemma i Italien och Serie A så är guldet borta om det ens varit nära någon gång, inte ens innan serien startat. Så ska Napoli lyckas någonstans denna säsong så är det i Europa League. Hemma i Italien så har man varit rätt starka offensivt sätt men desto svagare defensivt sätt och ett bra exempel är lagets senaste match hemma mot Cagliari där man gjorde 3 mål men också släppte in 3 mål, enkla mål kan tyckas. Och sen har man inte så jäkla bra spelare defensivt heller ifall ni frågar mig. Napoli saknar inga tongivande spelare direkt men lär roteras lite. Ett scenario i matchen kan vara att Napoli gör 0-1 och att Sparta Prag sedan kvitterar. Sedan går Sparta Prag för 3 poäng och Napoli kontrar in 2-1. Inte något scenario som är omöjligt, snarare troligt. Summa summarum så tror jag att inget av lagen går mållösa ikväll då Sparta Prag är ett otroligt starkt hemmalag samtidigt som Napoli i grunden är ett bättre lag. Sedan så tycker jag att chansen för ännu ett mål är hög då Sparta säkerligen vill gå för 3 poäng och Napoli vill minst ha 1 poäng och är farliga på kontringar. Napoli är även sårbara bakåt vilket också gynnar överspelet här. Och Sparta Prag har en riktigt målspottare där fram i anfallet som gör mål på det mesta. Oddset ligger bra till och spelbart ner till 1.75 kan jag tycka, minst. Insatsen blir medel här.

  • Sparta Prag – Napoli
  • Spel: Över 2.5 Mål
  • Odds: 1.95 @ bet365
  • Insats: 5/10 Units
  • Spelstopp: 19.00

SpelbolagBonusLänk
Bet36521250 krSpela här!

Lämna ett svar