Athletic – Espanyol

The following two tabs change content below.
En allätare med väldigt stort intresse för idrott och betting. Har rekat och skrivit texter under flertalet år. Fotboll och innebandy är det som intresserar mig mest.

Latest posts by Puyol (see all)

Dela tips:

Ligafotbollen är tillbaka efter landslagsuppehållet och under fredagskvällen riktar vi blickarna mot nya San Mames. Athletic Bilbao har börjat klättra i tabellen efter en misslyckad start och ska ses med bra chans mot ett ganska formlöst Espanyol.

Athletic Bilbao hade som sagt en trasslig start på säsongen där laget ett tag låg under nedflyttningsstrecket. Men baskerna är knappast ett lag som ens ska lukten av ett nedflyttningsstreck, vilket man även visat på slutet. Man har fyra bra prestationer i ryggen där man plockat poäng i fyra raka matcher och endast släppt in ett mål. När vi kikar på motståndet så blir än mer imponerande där vi hittarCelta Vigo (1-1), Almeria (1-0), Sevilla (1-0) och Valencia (0-0). Nu har man inte gjort särskilt många mål framåt heller, men just för offensiven så tror jag att uppehållet kom väldigt lägligt. Man har haft lite bekymmer på nyckelspelare där både Muniain och Aduriz sprungit runt lite halvskadade på planen. Nu är både dessa herrar redo för spel och det är självklart att man finns med i Valverdes startelva i afton. Hemma på San Mames spelar man alltid med bra intensitet vilket jag tycker man visade mot både Celta Vigo och Sevilla. Eftersom man enbart har basker i laget så har man heller inte haft massa folk ute på landslagsuppdrag i veckan, utan man har fått ladda batterierna ordentligt här.
Anfallare Guillermo kommer inte till spel idag på grund av skada, vi sätter även ett frågetecken för högerback Iraola. Inga större bekymmer med andra ord.

Espanyol var ett väldigt ojämnt lag förra säsongen och jag tycker man tagit med sig det till denna säsong också. Man placerar sig på en 12:e plats i nuläget och är endast en pinne bakom kvällens motståndare. Formen är tveksam då laget kommer in här med fyra raka matcher utan seger, där två poäng plockats via oavgjorda matcher mot Deportivo (0-0) och nu senast mot Villarreal (1-1), båda på hemmaplan. Det är även hemma i Barcelona som man tagit merparten av sina poäng så här långt, nämligen 9 av sina 11 poäng. På resande fot har man haft det tuffare och är i nuläget det sämsta bortalaget i ligan tillsammans med Cordoba och Sociedad. Nu reser man till en av de tuffaste bortamatcherna i ligan och är man inte med från början här så kan man få en boll i baken direkt. Inte heller Espanyol har överdrivet många landslagsspelare i truppen, men målvakt Casilla fick chansen i de spanska landslaget tidigare i veckan. Han stod för en riktig tavla vilket innebar förlust mot Tyskland (0-1) och kanske finns det med i bakhuvudet här. Hos gästerna stryker vi skadade Montañés, sedan lämnar man även Raúl Rodríguez och Héctor Moreno utanför truppen.

Athletic har en stigande formkurva och det här uppehållet tror jag gjorde väldigt mycket för laget, då man känts aningen slitna på slutet. Hemma på San Mames gör man alltid bra matcher och man ska ses med god chans i kväll. Insatsen blir strax över medel på den raka ettan.

  • Match: Athletic – Espanyol
  • Spel: Athletic (1)
  • Odds: 1,80 @ bet365
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 20:45

SpelbolagBonusLänk
Bet36521250 krSpela här!

Lämna ett svar