Arsenal – Man United

The following two tabs change content below.
En allätare med väldigt stort intresse för idrott och betting. Har rekat och skrivit texter under flertalet år. Fotboll och innebandy är det som intresserar mig mest.

Latest posts by Puyol (see all)

Dela tips:

Mer fotboll och mer engelskt, helt enligt traditionen under dessa lördagar där ytterligare ett spelobjekt ska hämtas. Omgångens toppmatch, om än inte sett till dagens tabellplaceringar, spelas i London och på Emirates Stadium där två avPremier League-erans mest framgångsrika klubbar ska drabba samman. Arsenal tar emot Manchester United i något som allt som oftast brukar utveckla sig till heta tillställningar. Väljer dock att gå på vad hemmalaget kan producera i anfallsväg där gästernas försvarsspel, alltjämt, inte är övertygande.

Arsenal står på 17 inspelade poäng där man redan nu har halkat en bra bit efter framförallt Chelsea i toppskiktet, och även om man i första hand har fått sikta in sig på att åtminstone nå Champions League-spel över de senaste säsongerna så får det ses som en besvikelse hittills. ”Gunners” har ändå satsat någorlunda och värvat kvalitet sedan förra sommaren, framförallt inför den här säsongen där exempelvis Alexis Sanchez har varit lysande, men man ser alltjämt ut att behöva lite mer tid. Man har, i vanlig ordning, varit skadedrabbat där man sällan har samtliga nyckelspelare på plats och prestationen senast i bortamötet med Swansea var ingen höjdare även om man likväl kunde ha fått med sig samtliga poäng också. Bättring innan dess där framförallt anfallsspelet har varit mer effektivt, till stor del tack vare tidigare nämnde Sanchez, och nu vänder man återigen hemåt till Emirates där man åtminstone har stått för minst två mål i 4 av 5 matcher i ligaspelet. Hemmalagets skadelista börjar lätta något, men Özil, Koscielny, Debuchy, Diaby och Ospina saknas alltjämt. Finns frågetecken kring Welbeck och Walcott.

Manchester United placerar sig en poäng bakom kvällens motstånd, vilket ändå får ses som någorlunda respektabelt om man räknar in en riktigt svag inledning. Och precis som för hemmalagets del, med tanke på att endast två lag har ryckt i toppen med serieledarna som det enda utpräglade topplaget, så får man alltjämt ses med goda möjligheter till att inom en snar framtid pricka in en placering bland topp-4 – värdefullt i sådana fall med tanke på att man sumpade en Champions League-plats under fjolåret. Louis van Gaal har som bekant tagit över inför den här säsongen, men att jämföra med det laget han hade hand om under sommarens VM-slutspel (Holland) så har han inte haft möjlighet till att spela efter samma fotbollsfilosofi som då byggdes på ett oerhört stabilt försvarsspel. Dagens United har, på pappret, enorma kvaliteter och poängspelare framåt, men ingen större trygghet i försvarsspelet där många nya pjäser ska spelas in – något som inte har varit möjligt då det är i backlinjen man har haft som mest skadebekymmer. Noterbart att man alltjämt inte har vunnit någon av sina 6 tävlingsmatcher på bortaplan hittills under den här säsongen där man endast har lyckats hålla nollan intakt mot ett håglöst Burnley. Bortalaget får alltjämt klara sig utan ett par alternativ till försvarslinjen där Rojo, Jones, Evans och Rafael går skadade. Även Blind och Falcao saknas. Frågetecken på Di Maria, Shaw och Carrick, så även på målvakten De Gea som drog fingret ur led under landslagsuppehållet. Rapporterna pekar dock på att de flesta kan komma till spel.

Det totala överspelet (minst 3 mål i matchen) var även med i beräkningarna, men väljer att främst förlita mig till hemmalaget. Arsenal har, i första hand, haft större problem med motstånd som har placerat sina försvarslinjer lågt och centrerat vilket har bidragit till ett långsamt passningsspel i sidled. Tror inte att United, i dagsläget, är fullt så lika kapabelt till att följa det konceptet där man nu återigen kan tvingas spela ihop en ny backlinje. Man har redan hunnit släppa in ett antal enkla mål under säsongens gång, och även om det är något man borde få ordning på i takt med att spelåret går framåt, så anser jag mycket väl att kanonjärerna i Gunners kan få spelutrymme i det här mötet. Testar medelinsatsen på hemmalaget att stå för minst två mål.

  • Match: Arsenal – Manchester United
  • Spel: Hemmalaget över 1,5 mål
  • Odds: 1,92 @ betsson
  • Units: 5/10
  • Spelstopp: 18.30 22/11

SpelbolagBonusLänk
betsson1100 krSpela här!

Lämna ett svar