Aston Villa – Southampton

The following two tabs change content below.
En allätare med väldigt stort intresse för idrott och betting. Har rekat och skrivit texter under flertalet år. Fotboll och innebandy är det som intresserar mig mest.

Latest posts by Puyol (see all)

Dela tips:

För oss som inte fick nog över lördagen och söndagen, Premier League-fotbollen rullar vidare där helgens omgång ska avrundas med en tillställning som avslut under måndagkvällen med match i Birmingham och ett möte mellan tabellens nedre regioner mot ett lag som har överraskat alla i den absoluta toppen. Aston Villa gästas av ett Southampton som hade toppat formen inför landslagsuppehållet med ett vägvinnande spel. Även om man personligen har en känsla av att man kommer åka på pumpen snart så anser jag nog ändå att det kan vara motiverat att ge dem förtroendet här där ett överspel kommer testas.

Aston Villa hade en strålande inledning på ligaspelet där man plockade 10 poäng av 12 möjliga från de 4 inledande omgångarna med ett effektivt försvarsspel och ett ännu effektivare anfallsspel där man förvaltade sina möjligheter på ett nästintill fulländat sätt. I takt med att spelschemat har blivit svårare har dock även resultaten uteblivit, och även om man fick med sig en poäng, som inte var alltför välförtjänt där målvakten Brad Guzan fick arbeta en hel del, från bortamötet med West Ham strax innan landslagsuppehållet så står man alltjämt som ett av ligans absolut formsvagaste lag. Man har förlorat 6 av sina 7 senaste matcher där man, utöver att endast ha slagit in ett ynka mål framåt, släppt in i snitt ca 2,14 mål/match under den här perioden. Managern Paul Lambert är återigen något pressad men har även haft otur med skador på nyckelspelare, numera i synnerhet i försvarslinjen där man framförallt saknar alternativ i mittlåset. Hemmalaget kommer till spel utan lagkaptenen Ron Vlaar, Phillippe Senderos och Nathan Baker. Det är lagets 3 främsta alternativ på mittbackspositionen. Ytterligare en nyckelspelare men på det centrala mittfältet, Fabian Delph, är alltjämt otillgänglig och borta året ut. Christian Benteke är avstängd ochLibor Kozak är långtidsskadad sedan tidigare.

Southampton står, efter snart 12 omgångar, som den främsta utmanaren till serieledande Chelsea i toppen och oavsett utgång ikväll så kommer man alltjämt sitta kvar på den här positionen, vilket får ses som en fantastisk bedrift. ”Saints” har nu vunnit 4 matcher i följd med en målskillnad på 12-0, och var man fyndigt under stora delar av fjolåret så har man varit desto mer effektivt under den inledande tredjedelen av den här säsongen. Noterbart att man har tappat mer än hälften av den ordinarie startelvan med ett par tongivande nyckelspelare från fjolåret, men de kvarvarande spelarna med mer anonyma roller plus nyförvärven har axlat ansvaret på ett lysande sätt. Graziano Pelle och Dusan Tadic, som nyeRonald Koeman hämtade med sig från Holland, har varit de poängspelarna man hade hoppats på samtidigt som exempelvis Nathaniel Clyne, mestadels på bänken till förmån för Calum Chambers (numera i Arsenal), har varit så pass bra under inledningen att han belönades med en plats i startelvan i det engelska landslaget under föregående helg. Bortalaget kommer till spel utan en långtidsskadad duo där Jay Rodriguez och James Ward-Prowsestryks sedan tidigare. Frågetecken på Steven Davis, i övrigt ska truppen vara intakt.

Väljer överspelet, nu när oddset står sig något högre, före den raka bortasegern på ett offensivt välmående Saints medan Villa har det desto mer bekymmersamt på den egna planhalvan med nyckelspelare strukna och ett nykomponerat mittbackspar. Den spontana känslan är att bortalaget måste falla tillbaka snart, men när man är i det här stimmet så anser jag nog att man förtjänar förtroendet här. Bortalaget agerar med trygghet i sitt grundspel i båda änderna av banan och är raka i sitt spelsätt framåt med sina poängspelare i gott slag. Medelinsatsen spelas på Southampton att stå för minst två mål i matchen.

  • Match: Aston Villa – Southampton
  • Spel: Southampton över 1,5 mål
  • Odds: 1,95 @ Nordicbet
  • Units: 6/10
  • Spelstopp: 21.00 24/11

SpelbolagBonusLänk
Nordicbet1500 krSpela här!

Lämna ett svar