Arsenal – Dortmund

The following two tabs change content below.
En allätare med väldigt stort intresse för idrott och betting. Har rekat och skrivit texter under flertalet år. Fotboll och innebandy är det som intresserar mig mest.

Latest posts by Puyol (see all)

Dela tips:

Plockar ytterligare ett spel från kvällens Champions League-omgång där fokus skiftas över till grupp D. Match i London och på Emirates där Arsenal gästas av Borussia Dortmund. Lagen står på 12 respektive 7 poäng där båda får ses med lysande förutsättningar till att antingen säkra gruppsegern eller avancera till åttondelen utan större bekymmer vid det här skedet. Tror nog, i vanlig ordning när dessa lag drabbar samman (6:e gången sedan hösten 2011), på en sevärd tillställning där vi kan serveras med tillräckligt många målchanser för att kunna se det här spelet gå i lås.

Arsenal hade jag personligen någorlunda stora förväntningar på, om än kanske inte att plocka hem någon titel, men att kunna stå sig väl på inhemsk mark samt även på den här nivån. Man har dock, trots att man har satsat relativt väl på nyförvärv, inte fått till det rent resultatmässigt där man nu har stått för sin sämsta inledning i Premier League (17 poäng på 12 matcher) på väldigt många år. Arsene Wenger och hans manskap är åter under press där prestationen senast hemma mot ett Manchester United, med ett antal skador i försvarslinjen, var en besvikelse. Trots 23 avslut mot mål var det alldeles för tamt där ett meningslöst reduceringsmål inte kom till förrän på tilläggstid. Man har i första hand haft svårigheter mot lågt placerade försvarslinjer där man har visat upp tendenser till att spela aningen långsamt mot samlade försvar, och trots att man har en hel del verktyg med kreativa spelare så är det i princip endast Alexis Sanchez som har lyckats producera hittills. I samma veva, vissa frågetecken till försvarsspelet där man har haft svårt att freda sitt mål även i matcher där man egentligen inte släpper till alltför mycket. Här påEmirates har man endast hållit nollan intakt vid två tillfällen (av 10 möjliga tävlingsmatcher) där endast turkiska Besiktas (Champions League-kvalet) samt ett något håglöst Burnley (Premier League) har misslyckats med att göra mål. Ikväll tvingas man även ställa upp med tredjevalet Damian Martinez i målet i och med att det ordinarie paret saknas. Hemmalaget kommer alltså till spel utan både Szczesny och Ospina där båda målvakterna är strukna med skador. Özil, Debuchy, Walcott och Diaby är borta sedan tidigare medan Wilshere är ny på skadelistan. Även Giroud är otillgänglig då han inte är registrerad för spel. Koscielny är ett frågetecken men kan eventuellt vara tillbaka i mittlåset.

Borussia Dortmund har sina problem även dem, noterbart allt större om man ser till hur man har gått på inhemsk mark. Anmärkningsvärt nog befinner man sig på kvalplats nedåt i den tyska Bundesligan där man knappt har snittat en poäng per match. Mycket överraskande för 2013 års Champions League-finalist – speciellt med tanke på att man fortsätter att gå urstarkt i den här tävlingen. Full pott efter de inledande 4 omgångarna där man har slagit in nästintill lika många här som man har gjort på 12 ligamatcher. Den karismatiske Jurgen Klopp, som inte direkt får ses under samma form av tryck utifrån, har haft enorma problem med skadebekymmer under inledningen av säsongen, och även om den listan har lättat något så tvingas man nu att klara sig utan Marco Reus som kommer bli borta i någon månad framöver. Man har dock alltjämt ett antal vassa alternativ framåt att välja bland där man antagligen kan resa till London med en mer avslappnad attityd då man, om man nu inte skulle åka på en större förlust här, endast behöver en poäng över dessa två kommande omgångar för att kunna säkra gruppsegern.

Bortalaget kommer, utöver Reus, till spel utan ett par spelare på defensiva positioner i form av Hummels, Bender och Papastathopoulos som saknas. Sahin, Kirch och Blaszczykowski är även dem borta med skador. Dortmund vann hemmamötet med 2-0 i en match där siffrorna kunde ha blivit ännu större. Omställningsspelet har varit deras signum och det är ett spelmoment ”Gunners” har haft svårigheter till att försvara sig emot. Båda lagen har, trots att utdelningen har varit blandad, en hel del spetskompetens att tillgå och använda på motståndarnas planhalva samtidigt som man kunde ha det bättre ställt med alternativ att ha tillgängliga för spel i försvarande positioner. Tror exempelvis inte att Arsenal kommer behöva tvingas till att möta en lågt placerad försvarslinje mot ett motstånd som bör ha en rimlig tro på att man kan få med sig minst ett mål härifrån. Bortser man från lagens möte i premiären av gruppspelet så har de övriga 6 matcherna landat på 5, 3 och 6 mål (Arsenal) samt 3, 4 och 5 mål (Dortmund). Medelinsatsen spelas på minst 3 gjorda mål i matchen.

  • Match: Arsenal – Borussia Dortmund
  • Spel: Över 2,5 mål
  • Odds: 1,60 @ expekt
  • Units: 6/10
  • Spelstopp: 20.45 26/11

SpelbolagBonusLänk
1500 krSpela här!

Lämna ett svar