Sociedad – Elche

The following two tabs change content below.
En allätare med väldigt stort intresse för idrott och betting. Har rekat och skrivit texter under flertalet år. Fotboll och innebandy är det som intresserar mig mest.

Latest posts by Puyol (see all)

Dela tips:

Fredagsmatchen i La Liga hämtar vi denna vecka från Anoeta i San Sebastian. Real Sociedad har gjort förändringar på tränarposten och det här blir hemmapremiär för nya tränaren David Moyes. Man ska ses med bra chans mot Elche, men den raka ettan blir inte mitt spel i matchen.

Real Sociedad har inte haft någon större lycka hittills denna säsong och placerar sig på en blygsam 16:e plats i nuläget. Hemmaförlusten mot Malaga (0-1) för tre omgångar sedan var droppen och man sa tack och adjö till tränare Jagoba Arrasate. Effekten av det draget lät inte vänta på sig då man i omgången efteråt stod för en mycket bra prestation när man hemmaslog Atletico Madrid med 2-1, detta med b-lagets tränare vid rodret. Men till förra omgången, borta mot Deportivo La Coruna (0-0), var det David Moyes som stod vid sidlinjen och styrde laget till en poäng. En chansrik match faktiskt där mållöst inte alls speglade matchbilden. Nu vänder ”La Real” hemåt till Anoeta där man ska försöka att vinna tillbaka fansens förtroende. Det har varit lite slött ute på planen och det är verkligen dags att växla upp lite nu. Jag tänker främst på nyckelspelare som Canales, Granero och framförallt Carlos Vela, där alla tre underpresterat så här långt. Sociedad har en fin offensiv trots att man tappade Griezmann, men det är dags att visa det nu. Mot ett defensivt svagt Elche ska man inte behöva gå mållösa och jag skulle inte bli allt för förvånad om man löser linan på egen hand idag. En del defensiva bekymmer hos hemmalaget idag som saknar Iñigo Martínez (11/2), Mikel González (3/0) och Zaldua (9/0).

Elche har gått som förväntat hittills och placerar sig just nu som nästjumbo i tabellen, med endastCordoba bakom sig. Dessa två lag drabbade faktiskt samman i förra helgens omgång, i en målrik tillställning som slutade 2-2. Hade det varit en match under fjolårssäsongen hade resultatet varit en jätteskräll, men vi får börja vänja oss vid detta när det kommer till Elche. Laget var mycket starka defensivt förra säsongen och trots att man var ett bottenlag så släppte man endast in 50 mål på 38 matcher. Den här säsongen har det dock varit andra bullar, då laget står på 24 insläppta mål efter 12 spelade omgångar, bara Levante har släppt in fler mål. Mittbacksparet med David Lombán samt Enzo Roco håller ingen högre klass och det är även där som jag tycker laget har sina största svagheter. Framför dessa herrar på det defensiva mittfältet känner jag också att man är aningen svaga med Pedro Mosqueraoch lånet från Chelsea, Mario Pasalic. Blickar vi framåt i planen så tycker jag det ser bättre ut dock, och kanske är det på bekostnad av en dålig defensiv. Nyförvärvet Jonathas har gjort succé i Elche och brassen står just nu noterad för sex mål på 11 matcher. Han må ha en riktigt taskig attityd gentemot andra spelare ute på planen, men helt klart kan han spela fotboll. De stora namnen finns knappast i Elche, men man brukar kunna bjuda upp till kamp i sevärda tillställningar. Sju av lagets 12 mål den här säsongen har dessutom kommit till på bortagräs, där man bland annat nätat på Real Madrid. Hos gästerna stryker vi fortsatt Manu Herrara, som jag tycker är den bättre målvakten i laget. I övrigt har man inga större bekymmer där Mudingayi, Aarón Ñíguez och Samuel Martínez lämnas utanför truppen.

Jag tror det kommer satsas framåt från hemmalaget här då man säkerligen vill visa sina fans att det är ett nytt Sociedad på planen nu. Med den offensiv man besitter har man även alla möjligheter att skada ett defensivt svagt Elche. Men samtidigt ska vi inte nonchalera gästernas offensiv där Jonathas kan blixtra till och göra en del oväntade grejer. Över 2,5 mål blir mitt spel i matchen och vi testar en insats strax under medel på detta.

  • Match: Sociedad – Elche
  • Spel: Över 2,5 mål
  • Odds: 2,05 @ bet365
  • Insats: 3/10 units
  • Spelstopp: 20:45

SpelbolagBonusLänk
Bet36521250 krSpela här!

Lämna ett svar